17
niște pongosuri mici, pe care, stând pe jos, și le-a așezat între picioare și a început să bată în ele, dându-și capul pe spate de ziceai că e "apucată". Succesul printre studenți a fost monstruos… dar șefii UTC ne-au consemnat.
    Toma Laurențiu (directorul Casei studenților - interviu): Și totuși am reușit să vă iau apărarea față de BOB (Biroul Organizației de Bază), luându-mi an­ga­ja­men­tul (a câta oară?) să vă lămuresc conform directivelor UTC. Boacăna cea mare ați făcut-o la Ambasada Americană. V-am trimis să cântați acolo pentru nu știu ce cocteil... Ați mai cântat voi acolo și pentru alte cocteiluri, chiar și pentru ziua lor națională, dar de data asta Gina voastră s-a suit pe mese și a început să cânte și să țopăie ca la ea acasă. La mine a ajuns că s-ar fi dezbrăcat chiar, dar Anca mi-a spus că nici gând de așa ceva. Cert e că mi-au venit la poartă două mașini de se­cu­riști care m-au amenințat că dacă nu scap de voi îmi fac și mie, și vouă dosar pe­nal. N-am avut ce să fac, fetelor, a trebuit să renunț.
    Lidia (e-mail): Îmi aduc aminte de Ambasada Americană, ne dădeau niște napolitane mici, pătrate, cu icre roșii sau negre, altele erau unse cu tot felul de rafinamente... Nu exista pâine, iar noi nici nu știam cum să le mâncăm! Ortansa s-a dus la ospătar (sau direct la consul?) și l-a întrebat: „da'... niște salam n-aveți?" Ăla s-a uitat la ea ca la ceva venit de pe altă planetă, dar a adus salam, special pentru ea, și pâinea pe care o ceruserăm noi. Macheală era la discreție, bere și whis­ky... Pe Anca au lăudat-o pentru engleza ei, dar de fapt făcea numai im­pro­vi­zație de text în engleza de o poreclise ea „scoțiana veche". Gina într-adevăr s-a ur­cat pe mese ca să facă show, dar nu s-a dezbrăcat, cum a ajuns la urechile lui nea Toma. Toți americanii ăia, consuli sau ambasadori, ce erau, s-au distrat foarte bine cu noi... Le-a plăcut foarte mult, că de-aia ne-au mai și chemat de vreo 3 sau 4 ori. Noi cântam cât se poate de bine și cu show pe măsură, doar eram pe teritoriul lor!
    Eh! Asta a fost, dar a doua zi am fost date afară de la Student club pentru "pur­ta­rea deocheată în concert a Eugeniei Feldeș". Directorului Toma Laurențiu i-a pă­rut teribil de rău… Spunea tot timpul, în glumă, că Gina asta a noastră Feldeș ar trebui legată fedeleș ca să se mai potolească! Ținea foarte mult la noi, dar nu a avut ce face. Atunci Anca s-a supărat tare pe Gina și, după scandalul de rigoare, a dat-o afară din trupă. Ulterior a plecat și din țară.
    N-am stat noi mult pe bară, decât până pe 30 martie '73, când Nick Pârlea, me­to­distul de la clubul "Universitas", ne propune să dăm vizionare la el la club. Aveau ne­voie de activitate muzicală și nu prea aveau trupe… Pe noi ne văzuse în concert. Am luat vizionarea și iată-ne din nou într-o sală de repetiție, în formula:
  • Anca Vijan - chitară
  • Carmen Cula - bas
  • Lidia Creangă - tobe
  • ­Ortansa Păun - saxofon și flaut