18
repetiție     Și uite așa, grupul Catena progresa rapid. Cei de la"Universitas" erau mulțumiți de noi cu toate că problema noastră primordială erau "scu­lele", care pe lângă faptul că erau de proastă calitate, nici nu mai făceau față la ceea ce cântam noi. Amplificatorul de 15 W nu rezista la două chitări plus un microfon bulgăresc, pe care-l cârpeam mereu… Când ți-era lumea mai dragă amplificatorul se ardea și trebuia rebobinat. Anca (e-mail): Îți mai aduci aminte cum am cunoscut-o pe Păunița Ionescu? Parcă eram la mare, la camping "Perla"… Cânta tare cu chitara și cu vocea de vuia campingul! Numai vocea ei se auzea în fiecare seară până la 4 dimineața…
    Lidia (e-mail): Păi eram la mare... în vara lui '72 eram la mare… Că iar am plecat amândouă singure, tot cu autostopul, și am stat tot la corturi în campingul „Perla". De fapt trebuia să ne revedem cu fostele noastre iubiri din vara lui `71. Tu cu Johnny, suedezul, și cu Alain, francezul, iar eu cu Thomas Schoen, neamțul. Știu că la un moment dat rămăseserăm fără bani Ne-am gândit că era mai bine să rămânem în camping… atunci ți-a venit ție ideea să mergem printre corturi, să vedem cine răcnește așa de tare cu chitara și vocea. Erai convinsă că e un bărbat. Când am dat peste Păunița am rămas blocate... Era multă, mare și cânta la chitara acordată rusește cu un singur deget pus bară peste toate cele 6 corzi! Am stat și am ascultat cu gura căscată; avea o voce atât de groasă și amplă că nu ne venea să credem că era femeie.
    Anca (email): Ai dreptate!… Cânta cu o chitară acordată în acord, deci numai cu un deget, și cu vocea. Pe atunci noi eram supărate că publicul masculin nu era concentrat așa de mult la muzica noastră, ci la fundurile noastre, din care cauză, auzind-o și văzând-o pe Păunița, mi-a venit ideea s-o întreb dacă vrea să cânte cu noi ca solistă vocală. Ea fiind o fată solidă (ca să nu zic foarte solidă), nu era nici un pericol ca publicul masculin să fie atras de fundul ei și speram să fie încântat de vocea ei. Ba din contră, mulți aveau chiar frică de ea. Ăsta era un motiv. Al doilea motiv pentru care am vrut-o în trupă era că pe mine nu prea mă interesa să fiu solistă vocală, eu voiam să fiu chitaristă!
    Deci, în seara aceea, mi-am luat chitara, ne-am îndreptat spre cortul Păuniței și am început să cânt cu ea. Eu o "Dona, Dona", ea un "I am Sailing", eu un "Hey Jude", ea un "Ionel, Ionelule"… până când ne-am înțeles și am dat-o pe improvizații. Se adunaseră mulți în jurul nostru și "miorlăiau" cu noi. Chiar și tu îngânai o voce la piesele pe care le știai și te-ai așezat turcește ca să poți bate ritmul pe picioare.