20
    Anca (e-mail): Era, că deveniserăm prieteni și chiar ne iubeam. Cu un an în urmă îl cunoscusem tot acolo, la o cântare. îi plăcuse și Ginei de el, dar el m-a vrut pe mine și eu pe el... Ți-am zis și ție de el, dar tu erai chiar... geloasă că îi dădeam lui mai multă atenție decât ție! De fapt, ca să-ți demonstrez că și la tine țineam la fel de mult, ți-am zis să te pupi cu el! Și ai și făcut-o, dar tot nu-ți ieșea gelozia din cap. Pe el îl iubeam altfel decât pe tine. Și când ți-am zis că vreau să mă căsă­to­resc cu el ai vrut să pleci din trupă. Treaba e că noi amândouă ne înțelegeam foar­te bine, mai rar așa prietenie... Noroc că nu aveam înclinații pe invers, că altfel ne lu­am. Henry se ținea mai tot timpul după noi pe unde cântam. Și nu venea singur, venea cu gașca lui de sud-americani, iar după cântare trăgeam niște chefuri mon­stru­oase. Pentru prima dată fumaserăm și noi marijuana, uite-așa, să știm și noi cum e, mai ales că se purta printre muzicanții de-afară... Sex & Drugs& RockŽn' Roll. Pe urmă tu te duceai repede acasă să te culci, că așa te știu de o viață... Tu nu rezistai la nopți pierdute. A fost cu noi și la Carnavalul Arhitecturii tot cu sud-americanii după el.
    Lidia (e-mail): Da, măi! Pe 1 iunie am cântat la Carnavalul Arhitecturii, orga­ni­zat de anul V. Pe terasa centrală s-a construit un podium foarte „pop", plin de pete de culoare, o explozie de imaginație. A fost ceva de vis! Nicăieri nu se mai întâmpla așa ceva decât la Arhitectură... Mai cântaserăm și în clubul lor din pivniță, „Club A". Era un tip, Mirel Leventer, unul dintre fondatorii clubului, care, după cum zicea el, umbla tot timpul după... fundurile noastre să ne pozeze. Zicea că al tău era cel mai mișto. După carnaval ne-a trimis nea Toma în tabără la Bușteni să cântăm pentru studenți. Plecarea la Bușteni oferită de Toma Laurențiu era binevenită, dar eu voiam la mare, că muntele nu-mi plăcea deloc. Am cântat cu voi doar în prima zi, după care ți-am spus ție că mai am nu știu ce examene de dat și trebuie să mă întorc la București. De fapt nu știam cum s-o mai sucesc ca să plec la mare cu prietenul meu Dan Cicorschi. Găsisem că ținea minciuna... Tu nu concepeai sub nici o formă să părăsim trupa pentru nu știu ce mofturi de-ale noastre, așa că a trebuit s-o fac. Păunița Ionescu rămăsese în trupă, din seara aceea în care apăruse instantaneu în timpul concertului nostru la "Universitas", și ați plecat în formula :
  • Anca Vijan - chitară-vocal
  • Carmen Cula - bas
  • Ortansa Păun - flaut, saxofon
  • Păunița Ionescu - vocal
  • Vali Sterian - tobe
    Uite ce-și mai aduce aminte Carmen.
    Carmen (interviu): Eram toate în cameră și comentam nunta cântată de curând la nu știu ce profesor universitar care, pe lângă faptul că tu a trebuit să cari tobele prin toate hârtoapele, în noroi până la genunchi, el nici măcar nu ne plătise! Ne dăduse numai mâncare în traistă. La un moment dat Henry începuse să se vaite de burtă... Zicea că și-a stricat burta de la fasolea din cantină... Păunița a zis că-l vin­decă ea și l-a pus pe spate cu picioarele ridicate, a aprins o brichetă și i-a pus-o lui Henry la fund... l-a apăsat cu un deget pe burtă și i-a zis s㠄dea drumul la bu­te­lie"... Așa au luat foc chiloții lui Henry!
    Lidia ( e-mail): Îți mai aduci aminte, Anco?
    Anca (e-mail): Clar că da! De profesor nu-mi mai aduc aminte, dar de tot restul, da! Contractul era de pe 1 iulie pe 19 august, în locul tău la tobe l-am luat pe Vali Ste­rian. Eu știam că tu ai examene sau cel puțin așa mi-ai spus… Nu ne-ai spus că vrei s-o ștergi la mare, că știai ce scandal te aștepta. Ai cântat cu noi prima sea­ră, iar a doua zi ai plecat la București, chipurile pentru examene. Ne cazaseră într-un fel de cabană (să fi fost Cabana 3 Brazi?), fiecare cu camera ei. Eu mi-l luasem pe Henry cu mine, Carmen era încurcată cu Vali, iar celelalte trei „menes­trele" se bucurau de libertate. Mai ales Păunița, care fiind grasă avea un succes te­ribil la băieții slabi și lungi. Câțiva ani mai târziu s-a și căsătorit cu unul care nu nu­-