21
mai că era slab și lung, dar char îl chema Slabu! Cântam seara în cantina stu­den­țească unde în cursul zilei dejunam și luam prânzul. Ortansa, cu toate că purta fus­tă scurtă de i se vedea „șezutul", era o fată rușinoasă și indignată când chicoteam noi despre diverși studenți care arătau bine. Păunița, în schimb, n-avea „pardonuri", era exact opusul Ortansei și mult mai libertină decât noi toate.
    Într-una din zile și-a propus Păunița să-i arate Ortansei cum se agață un băiat. Zis și făcut. La prânz ne-am dus toate la masă, la cantină unde Păunița pusese ochii pe un student lung și slab... I-a zâmbit și i-a spus că-l așteaptă după concert la ea în cameră. Camera Păuniței era lipită de a mea, deci ne-am adunat cu toții la mine în cameră și am pregătit evenimentul. Eu aveam pentru vremurile acelea un casetofon foarte bun cu microfon extern. Planul era să imprimăm tot ce se petrecea în camera alăturată, bineînțeles cu consimțământul Păuniței. Microfonul îl pusesem la ea în cameră pe noptieră, iar casetofonul era la mine. Așteptam nerăbdători să ve­dem dacă individul vine sau nu. Eram 90% siguri că n-o să vină, dar la un mo­ment dat am auzit niște pași care se apropiau de camera ei. O fi, n-o fi!?! O scâr­țâială de ușă iar vocea Păuniței care răsună din difuzoarele casetofonului „-Ai venit, fluturașule?!"... ne-a făcut să izbucnim în râs, dar așa de tare că a trebuit să ne ți­nem de nas și gură ca să nu fim auziți! Studentul începuse s-o întrebe tot felul de prostii la care Păunița n-avea nici un chef să-i răspundă, așa că ne-am tăvălit din nou pe jos de râs auzind comentariul ei: "-I-auzi, măi băiatule, ai venit aici să pur­tăm discuții intelectuale sau să ne f...?" A zis-o așa, pe față, și așa de direct (mai mult ca să ne facă nouă show-ul) că băiatul s-a cam speriat și i-a zis: "Vorbești așa de tare de parc-ai vorbi în microfon". Noi leșinaserăm de râs și ne gândeam ca nu cumva să descopere microfonul de pe noptieră. Nu l-a descoperit... Ce-a urmat e clar, nu trebuie să descriu povestea în amănunt… În afară de faptul că era să pice dulapul din camera mea peste noi din cauza cutremurului din patul camerei ală­tu­rate! Sfârșitul poveștii e scurt și clar: El: „A fost foarte frumos cu tine, cred că m-am îndrăgostit puțin!"... Ea: „Foarte bine, mulțumesc frumos... Acum poți să te îm­braci și să pleci! Pa!" Două săptămâni distractive în tabăra de la Bușteni. S-a cân­tat foarte bine și hitul sezonului a fost: „Haide sportul, hai studenții, repetenții".
    Lidia (e-mail): Eu am venit cu coada între picioare chiar în ziua în care ajun­seserăți voi la „Universitas" cu sculele de la Bușteni. Eram și cu Cicorschi după mi­ne, care stătea cuminte într-un colț. Adică nici usturoi nu mâncase, nici gura nu-i mi­rosea. Voiam să vin înapoi la tobe... Era și Vali, dar lui nu-i păsa, ce treabă avea el cu trupa de fete? N-am îndrăznit să vin direct la tine să-ți spun că... știam ce mă aștepta... M-am dus la Păunița s-o bag la înaintare, iar ea cică: „Las-o Lidio, ia-o ușor... Ai răbdare că vorbesc eu". Am stat eu de-o parte dar tot auzeam. Zicea Pă­u­nița cică: "Băi Anco!... Ia-o pe asta înapoi că nu găsim altă fată. Lasă-l pe Vali că nu se potrivește." Tu nu și nu, că să nu mă mai vezi. Dacă am plecat, dusă să fiu! Păunița iar: „Băi Anco, las-o mă,. e țicnită, asta e Lidiuța - Diliuța, dar e a noastră! Uite, promite că nu mai face"... Și atunci am sărit eu să-mi cer iertare, să jur că nu mai fac... Cred că am și plâns, că tare îmi părea rău! Am zis că n-o să se mai în­tâmple niciodată și așa a fost. În schimb, la scurt timp după revenirea mea în trupă m-am luat la bătaie cu Carmen... Sau ne-am despărțit de ea că era șeptară?
    Anca (e-mail): Și eu mi-aduc perfect aminte că era șeptară, dar era foarte mun­citoare și reușea să scape de 7. Chiar știu și o piesă pe care am lucrat-o eu cu ea, nu mai știu cum o chema, daŽ era în 3 și basul era la, mi, mi, sol, re, sol - toate no­tele pătrimi. Am studiat mult cu ea piesa asta și până la urmă a scos-o la iveală. A­vea într-adevăr mici probleme ritmice dar compunea foarte frumos și cu sensi­bi­litate. Nu din cauză de 7 am dat-o afară din formație. O să-ți aduci aminte imediat... Trebuia să cântăm la Biologie, jos în sala mare. Era deja plin și toți așteptau să în­cepem. Nu mai știu de ce (asta trebuie să știi tu), înainte să începem să cântăm (e­ram deja toate pe scenă cu sculele în mână) i-ai zis tu lui Carmen: „Gagiul tău e un țăran!"... Era vorba de Vali, D-zeu să-l ierte. Carmen s-a întors spre tine și te-a atenționat că dacă mai zici o dată așa ceva, te troznește. Tu atâta ai așteptat și i-ai mai zis o dată același lucru, la care ea s-a repezit la tine și v-ați bătut ca chioarele