28
LidiaPăunița
Iar Păunița, vocea de "aur" a trupei.
    Anca (e-mail): Știu că mureai după Cenaclul "Flacăra"… Mi-aduc aminte că la A­lexandria, la cheful de după spectacol, eram toți la masă. Tu stăteai față în față cu Păunescu și la un moment dat îi zici gagiului: "Aha, dumneavoastră aveți ochi al­baș­tri!", la care el rămâne mască de cât de direct l-ai luat, după care tu ai con­ti­nuat: "Ar trebui să fiți președinte!", iar în clipa aia au leșinat toți de râs. N-am cântat mult cu "Flacăra"… Intraserăm pe filiera cu nea Fane, iar mie îmi convenea că e­ram singura trupă rock din spectacol și făceam turnee cu teatrul în mai multe ora­șe. Ți-aduci aminte când ai fugit ca nebuna la gară, chiar înainte să începem să cân­tam? Nici nu apucaserăm să montăm sculele!
    Lidia (e-mail): Da, îmi aduc aminte. Nu apucaserăm să ne montăm… Eu observasem că un mașinist îmi spărsese fața de la toba mică la transport și am văzut negru înaintea ochilor! Era prima mea față de tobă "Ludwig" și umblasem mult după ea pe piața neagră. Am luat-o la subsuoară și am plecat pe jos spre gară cu gândul să plec acasă. Nu știu ce a fost în mintea mea… Că dacă plecam acasă, ce?! Tot nu aveam față de înlocuit! Eram foc și pară, că doar îi spusesem mași­nis­tului să nu se atingă nimeni de tobe că le car numai eu. Când am ajuns în gară mi-am venit în fire și începusem să dau înapoi. Chiar mă întrebam de ce am făcut ce-am făcut. Atunci m-ai ajuns și tu din urmă… Ai început să țipi la mine să mă întorc să cântăm, am început și eu să țip, că uite ce a făcut mașinistul. Răcneam una la alta, lumea se uita la noi ca la circ; tu aveai în mână o jumate de cuier (de-ăla stil copac) și l-ai rupt pe spinarea mea! N-ai dat tu prea tare că erai fată bună, dar de rupt tot l-ai rupt, că era și vechi. M-am întors și am susținut concertul. Am cântat foarte bine. Bătaia ca bătaia, dar cântarea era sfântă! Clar că după aceea am râs cu lacrimi. Nea Fane ținea mult de tot la noi, ne împrieteniserăm cu toți actorii... Am mai cântat cu Teatrul din Ploiești câteva turnee... Nu-mi mai aduc aminte de alte pățanii. Știu doar că am avut succes, mergea totul cum nu se putea mai bine.
    A venit sfârșitul anului iar noi nu am cântat (cum am fi vrut) Revelionul '73-'74 pen­tru că tu te hotărâseși să pleci în călătorie de nuntă cu Henry, în Venezuela. Ai lipsit exact o lună, care, pentru mine cel puțin, a fost o lună neagră de îngândurată