3
iau lecții de balet și am crezut că ăsta îmi este viitorul. M-am înșelat, căci eu eram fascinată de muzica după care dansam și nu după dans. Acasă aveam pian dar mama nu reușise nici cu miliția să mă convingă să cânt la acest instrument.
    Toate doamnele mai în vârstă care veneau la noi în vizită vorbeau franțuzește și cântau la pian. Nu suportam franceza și pianul. Amândouă mi se păreau "afectate" și "prăfuite". Deci, REVOLUȚIE: engleză și chitară!
    Tata era administrator la Căminul studențesc al Conservatorului "Ciprian Po­rum­bescu" și, într-una din zile, mi-a adus o mandolină dărăpănată a vreunui student. Am lipit-o eu cu leucoplast cum m-am priceput și am început să cânt pe o coardă, că restul corzilor erau dezacordate și n-aveam habar cum să le acordez…. De fapt, mint, nici nu cred că știam dacă e acordată și nici măcar nu știam ce înseamnă "a acorda". Oricum, vreau să spun că începusem să cânt pe o coardă tot felul de pros­tii, ca de exemplu melodia "Prieten drag". Mă "ducea" urechea, nu pot să zic nu, dar note nu știam "o boabă".
    După ce-am văzut filmul "Tinerii" de vreo 10 ori, mi se năzărise rău de tot să mă fac chitaristă sau cel puțin să învăț la chitara aia de se conecta la curent electric. Nu eram mulțumită de mandolina de la tata, că nu era chitară și nu era electrică. Drept urmare, pe o foaie de caiet dictando mi-am desenat conștiincioasă griful de la chitară și am început să studiez cele 2-3 acorduri pe care "le ciugulisem" de la un muzicant sau altul. Cu vocea intonam corect și cântam cât puteam de tare acor­du­rile pe care le studiam pe foaia de caiet... Asta numai ca să-mi enervez părinții, cu speranța că o să-mi cumpere o chitară, chiar și rece ("electricele" erau prea scum­pe). Dorința mi s-a îndeplinit când am împlinit 16 ani, exact de ziua mea. Mama a intrat pe ușă și a scos la iveală ceea ce ascundea la spate o... chitară. "Mamma mia", ce bucurie pe capul meu! Am sărit vreo juma' de oră cu chitara-n brațe, de pe podea pe pat, din pat pe fotoliu, de pe fotoliu pe masă și așa mai departe… Numai pe fereastră n-am sărit, că locuiam la etajul 8 și… era păcat de chitară. Tare fericită am fost! A fost una dintre cele mai frumoase zile din viața mea! Nu mai știu cum o chema pe chitară… Maria?… Elisabeta?… Nu contează! Nu era cine știe ce… Era o chitară rece, producție românească, și nu o mandolină stricată sau o foaie de ca­iet.
    În sfârșit, chitară aveam, ceea ce îmi lipsea era… trupa. Și acum urmează răs­pun­sul la întrebarea: "Cum ți-a venit ideea să-ți faci o trupă de gagici?"
    Cele 2-3 acorduri pe care le învățasem pe foaia dictando nu le știam pe chitară, deci, cu alte cuvinte, nu știam nimic la chitară, dar eram sigură că o să învăț foarte repede și am sunat-o pe una dintre cele mai bune prietene ale mele, Jacky, care era "hippy", la fel ca mine. Când am întrebat-o dacă vrea să facem o formație în care ea să bată la tobe, a găsit ideea interesantă. O singură problemă ne stătea în cale… ea nu știa să cânte la baterie nici măcar cât mine pe griful de chitară de­senat pe hârtie. Adică nici măcar nu-și desenase vreodată o baterie pe ceva. Am încercat s-o consolez… I-am zis că eu cunosc un băiat, Bebe (fratele meu de cru­ce și bateristul formației "Excentric"), care poate să-mi arate cum se bate, și după aia o să-i arăt eu ei. Zis și făcut! M-am dus la Bebe și mi-a arătat câteva ritmuri, apoi m-am întâlnit cu Jacky și am repetat ce-mi arătase Bebe, pe mese și scaune. Nu prea mergea… Jacky învățase cum se bate, dar nu prea ținea ritmul și pe vre­mea aceea încă nu știam de existența oamenilor aritmici. I-am spus că trebuie să studieze mai mult ca să iasă trupa mai repede. Între timp am căutat mai departe per­soane pentru a întregi formația. Învățasem deja să schimb acorduri. Îmi arătase Cornel Dogaru, un băiat care cânta minunat la chitară. De la el am învățat multe lu­cruri.
    Căutând membri pentru formație, mi-am dat seama că persoanele pe care le în­trebam dacă știu să cânte erau fete, nu băieți. Amatoare fiind, n-am avut curajul să caut băieți care deja știau să cânte, căci nu m-ar fi luat în serios. Iar cu băieții care nu știau să cânte, dar doreau să învețe, nu știam cum să procedez. Fetele îmi erau mai apropiateș; eram prea puștoaică și aveam încă rețineri. Deci, m-am hotărât să caut fete.