32
    Emilia (e-mail): Păi noi eram în turneu cu ARIA la Turnu Severin... Eram foarte mâhnite că "Phoenix" era în turneu cu Opera din Cluj la Craiova și nu eram îm­pre­ună în același turneu. Ții minte că visul nostru, sau cel puțin al meu, era să facem turneu cu "Phoenix"! Ne împrieteniserăm cu ei de la "Gala Săptămâna" și ne lip­seau mai ales la cheful de sfârșit de spectacol... Băieții erau așa de gașcă și de chef că nu se putea ca noi să lipsim! Am stat și ne-am gândit cum să facem ca to­tuși să-i vedem... Anca a venit cu ideea: "Hai măi să ne urcăm în tren după spe­ctacol și să mergem la Craiova! Dimineață plecăm cu trenul de Timișoara și taman bine ajungem la timp la sala de sport "Olimpia" pentru următorul spectacol." Nouă ne-a plăcut așa de mult încât, după ce am cântat spectacolul într-o mare veselie la gândul că ce "chestie grozavă" eram noi în stare să facem, am și zbughit-o la gară, fără să mai anunțăm pe nimeni. Am ajuns direct la ei, la hotel... Era și televiziunea acolo. Am ținut-o într-un chef și o zbenguială toată noaptea... Vuia hotelul de râsete și chiuială, pălinca era la mare cinste! Am băut și-am cântat de nu s-a mai înțeles nimeni cu nimeni până dimineața, când ne-am hotărât să plecăm. Pe tine te-am cu­les din camera lui Mircea Baniciu, unde dormeai dusă... Tu nu rezistai la chefuri bestiale, erai prima care picai de somn. Până la urmă am plecat cu ochii cârpiți de somn spre Timișoara. Ăștia de la ARIA erau disperați că nu știau unde suntem... Țin minte că mai cânta și "Progresiv TM" cu noi.
    Lidia (e-mail): Așa a fost Emilio, nu rezistam la chefuri... Aveam câte două spe­ctacole pe zi și eu dormeam și între spectacole. Mă duceam la hotel și două ore, cât ținea pauza dintre concerte, dormeam de rupeam. Era destul de greu pen­tru mine. Aveam piesa aia de rezistență "Sună albastru", la care mai făceam și solo de tobe, și Anca, și Ortansa aveau solouri dar pentru mine era cel mai greu. Tre­buia să mă odihnesc să fac față. Voi râdeați de mine, mă făceați babă. Mai ales An­ca făcea mare mișto de mine; nu înțelegea cum pot să dorm atâta! După spe­ctacolul de seară tot prima eram în pat la nani, voi rămâneați la restaurantul hote­lului cu celelalte formații care erau cu noi în turneu... Eu? aș fi vrut și eu dar ador­meam cu capul pe masa. Apropo, Anco, ce te-a inspirat pe tine la "Sună albastru"?
    Anca (e-mail): Citisem o carte pe care mi-o recomandase prietenul meu Cătălin Stănescu. Nu mai țin minte numele și nici scriitorul... ceva cu "Lupul albastru". Știu numai că mi-a plăcut tare mult și m-a inspirat să compun piesa "Sună albastru". Tu mă știi pe mine că eu nu eram cu cititul... Fiecare moment liber pe care-l aveam îl pe­treceam cu chitara mea, făcând digitație sau compunând și aranjând eu știu ce piese de-mi torturau mintea. Dar și când îmi pica în mână vreo carte de mi se părea mie mai fistichie, nu dormeam până n-o terminam! Și bineînțeles peisajele cărții mă inspirau muzical. Așa și cu "Lupul albastru"... așa o fi "chemând-o"!?... mă omoară scriitorul. Am compus-o prin '72-'73 și a devenit piesa noastră de rezistență. Fie­ca­re avea partea ei de improvizație și lungimea piesei depindea de cheful pe care-l a­veam în ziua respectivă. Au fost cântări unde a ținut chiar și 20 de minute. Soloul de tobe era apogeul. O cântam de fiecare dată la sfârșitul concertului, ultima piesă, și era clar că succesul ne aparținea!
    Lidia (e-mail): După ce am cântat în tot Ardealul și Banatul cu ARIA, ne-am în­tors la București și am început repetițiile pentru mare. Trebuia să plecăm pe 30 mai, odată cu deschiderea sezonului. Emilia își cumpărase primul ei bas cu ocazia asta. Repetam crunt, câte 8 ore pe zi. Era prima noastră plecare la mare și unde?!, la barul "Orient" în Mamaia, stațiune renumită.
    Emilia (interviu): Nu, Lidio! Noi am plecat la mare pe 29 mai. Țin foarte bine min­te ziua pentru că am venit la gară direct de la... secția de miliție. Condusesem la aeroport un american, Sean, prieten al cumnatului meu. Eram îmbrăcată ultimul răcnet. Am dat de bănuit miliției din aeroport. Aveam și o geantă de blană în care a­veam 2000 de lei și tocmai de geanta aia s-au luat! M-au luat la interogatoriu la se­cți­a din aeroport, că de unde o am, că de unde am banii? Știi cum era... Eu am tot dat explicații, dar nu m-au crezut. Am cerut să dau un telefon la cineva care să con­firme spusele mele. M-am și mirat că m-au lăsat... Am sunat la Păunescu, la