36
Îți amintești de nopțile acelea de la Acapulco? Cu program până la 4 dimineața, când venea Roland cu merdenele? La program mi s-a rupt Mi-ul și mi-am pus corzi Fender (era ceva!!) dar n-au ținut mecanismele. Seara am băut niște vodcă de la res­taurant și ne-am cam pilit toate. Nu eram bune de așa ceva, așa că ne-am cul­cat devreme.
    „7 iulie - Dimineața am umblat cu Anca prin oraș. Am fost pe la Nicu și am stat la taclale. Am fost la o bere la restaurant "Perla" - Eforie, cu Nicu, Ioji și Anca. Sea­ra n-am cântat că a plouat, așa că am fost la ei, la Perla, până au terminat ei de cântat.
    8 iulie - Am fost cu Anca la Covaci și am citit scrisori de la admiratori. Noaptea ne-am culcat devreme." Când citesc rândurile acestea mă gândesc cât eram de frumoși. Eram tineri, de capul nostru, aveam și ceva bani pentru timpurile alea, suc­ces, tot ce vrei și totuși ce cuminți eram! Fără să ne oblige nimeni. Eram aproape idealiști, aproape utopici. Gândește-te că și atunci erau băutură, "iarbă" și alte a­lea, dar pe noi ne preocupau TRUPA, sculele, să compunem, să facem ceva nou. Mi-aduc aminte că odată, într-un turneu la sala mare din Brașov, unde se ținuse Festivalul, am început "Su­nă albastru" cu aria Rossinei din Bărbierul din Sevilla, cu "ah Lindor il mio saraaaa". Am început eu vocal, fără scule, și am legat apoi de "Sună albastru". Cine se mai gândea pe atunci să lipească opera de rock? Tot de la acel concert îmi amintesc că noi începeam pe întuneric, cu Tanța la flaut, se deschidea cortina și când intram noi, eu cu basul și tu cu toba, eu săream în față, în avanscenă. Când am făcut figura asta era să vin în cap, că acolo erau o grămadă de puști care nu mai încăpuseră în sală și se urcaseră dincolo de cortină. Și-așa am cântat tot concertul, cu ăia în picioarele mele. Mi-amintesc că am avut un suc­ces foarte mare atunci la Brașov... Dar să continuăm cu jurnalul.
    „12 iulie - Au venit aici Silviu și Gabi (FFN) și am fost cu Anca prin oraș și am mân­cat prăjituri!!!
    13 iulie - A venit Cornel - bărbatul lu' soră-mea, luptătorul - cu un coleg spătos pe care a pus ochii Păunița..." Ce intrigate eram noi de Păunița, că ei îi cășuna pe câ­te unul. Ce să-ți zic! Când mă gândesc cu mintea de acum, nu mai sunt nici atât de vehement revoltată, nici nu mi se mai pare mare chestie. Nu trebuia să fim toate la fel. Și nici nu eram. Poate asta era frumos. „Seara am fost cu Covaci, Păunița, So­bre și doi francezi pe faleză, am cântat la chitară, am băut gin și am lălăit până la 4 și ceva, când a răsărit soarele.
    18 iulie - Acapulco - distracție grozavă cu Roșu și Negru, Phoenix, Cornel Con­stan­tiniu, Corina (era cu Țăndărică), Aurică Andreescu.
    19 iulie - Zi de doliu național", este vorba de victimele inundațiilor din București din vara aceea, pentru că, dacă îți amintești, am avut și un concert la Sala Spor­turilor din Constanța unde, după ce ne-am învoit de la cârciumă și ne-a scăzut din salariu, după ce am dus sculele în Constanța, după ce am cântat, nu ne-au dat nici un ban că s-au oprit pentru sinistrați!
    „23 iulie - Nu se mai cântă la "Iunion". Seara am fost la Phoenix la program și cred că le-am adus ghinion, că a fost și pentru ei ultima seară.
    25 iulie - Dimineața cele două trupe, CATENA și PHOENIX, și-au pus bagajele jos în holul hotelului Cristal." Așa se termină perioada Eforie și începe Capul Au­ro­ra.
    Lidia (e-mail): Dar de "Cazino", ia zi, Anco, ce amintiri hazlii mai ai?
    Anca (e-mail): Lidio, nu-mi aduc aminte de "Cazino" Constanța decât că într-o seară era așa de frig pe terasa aia în formă de scoică, încât, pe lângă faptul că ne clănțăneau dinții în gură, eu pur și simplu m-am scăpat pe mine! După aia a dat un vânt groaznic de tare, de ne-au zburat microfoanele și ție cinelele. Am alergat toate după ele, că asta ne mai lipsea! În orice caz, a fost de groază.
    Emilia (e-mail): Îmi aduce mie aminte jurnalul. "Am ajuns la 26 iulie în Con­stan­ța. Am cântat de prânz la Cazino. În această pe­rioadă era la Păunița soră-sa Kiky. Am cântat în grădina Cazino pentru a achita mân­carea de până atunci. Am făcut cu­noștință cu niște tipi mișto, un grec super­frumos, Diogenis, care era secund pe