39
curat și aerisesc e bine! Și când vin obosită de la cântare atmosfera e plăcută și li­niștitoare și iar e bine... hai că acum m-am luat de Tanța. Adevărul este că nici­odată nu făcea nimic, găsea tot felul de pretexte, reușea să se fofileze de toate a­lea, de cărat scule, de montat, ce mai... din punctul ăsta de vedere a fost mereu în cârca mea. Cred că d-aia o cupla Anca cu mine de fiecare dată.
    Gata cu jurnalul pe ziua de azi!"
    Ce zici, Lidio? Când citești toate însemnările astea, nu-i așa că parcă-ți dăru­ieș­te Dumnezeu înapoi ceva ce ai pierdut?
    Lidia (e-mail): Ne-am chinuit în hotelul ăsta până la sfârșitul sezonului, iar Pa­puc ne-a schimbat și restaurantul, de data asta am cântat la "Diamant".
    Anca (e-mail): Acolo, Păunița ne-a dat motiv serios să renunțăm la… serviciile ei. Ți-aduci aminte, Lidio, când ți-a pus toba mică în gaj pentru că lua mâncare pe datorie de la bucătar, de ne-am trezit fără toba mică la program? Nu-i plătise ăluia banii pe ce consumase și pur și simplu bucătarul a luat toba în schimb! A trebuit să-i plătesc eu datoria Păuniței ca să-ți primești toba. De-abia când ne-am întors la București am văzut că de fapt era și cleptomană. Ții minte câte fețe de masă de terasă, de-alea cu gaură la mijloc pentru umbrelă, am găsit la ea? Plus nu știu câte borcane de gemuri umplute din cutiuțele pe care le șterpelea de la micul dejun. Ha­bar n-am avut ce boală zăcea în ea.
    Emilia (e-mail): Stai că a mai fost ceva… uite ce-am scris în jurnal: "M-am certat cu Păunița. M-a rugat să o atenționez la mâncare și seara, pe terasă, când i-am amintit că înghite ca o disperată, a aruncat cu farfuria după mine. Eu m-am speriat din cauza scandalului de care numai Păunița era în stare și mi s-a făcut rău. Au chemat salvarea și m-au dus la Neptun unde mi-au făcut o injecție în venă și mi-am revenit încet-încet din leșin. De acum Păunița poate să mănânce până i se face rău (chiar se întâmpla asta) că nu mă mai interesează. Și așa umbla ca o disperată prin hotel cu câte un salam întreg în mână din care înfuleca pe după draperii." Cred că am fost cam rea în relatarea asta despre Păunița, nu că n-ar fi fost reală, dar eram dezlănțuită că m-am cam speriat cu leșinul ăla destul de prelungit. Nu scrie în jurnal cine a fost cu mine în salvare, dar din câte mi-amintesc... Lidia. Stai că-ți mai zic din jurnal!
    "15 august - seara am fost cu Anca și Păunița cu autostopul în Mamaia. Am fost pe la Venus. Vivi tricota în pauză... Gospodine!!! Și cântarea cam leșinată. Sunt cam băbițe fetele astea, cam muieri. Fie la ele acolo! Am plecat la Club Medi­te­ranean. Ne-am distrat că era Sf. Maria și era un soi de carnaval. Toți erau machiați, îmbrăcați în diferite personaje, râdeau și se veseleau. Oamenii ăștia știu să se dis­treze. Am băut un whisky cu Mike, disc-jockey-ul, și am dansat cu el că la asta ta­re se pricepea. Păunița cu Gunty, Anca nu știu cu cine dar... foarte frumos. Au fă­cut și foc de tabără. A fost o seară total deosebită. Am dormit cu toții la trupa Fla­mingo.
    16 august - dimineața am mâncat și am plecat să-l căutăm pe Silviu. Ne-am întors cu 5 autostopuri: Mamaia - Constanța cu niște italieni, Constanța - Eforie N. cu o dubă tv, Eforie N. - Eforie Sud cu niște nemți originari din România, Eforie Sud - Costinești cu niște turci, Costinești - Cap Aurora cu o Dacie, iar din Aurora la "E­greta" am făcut drumul pe biciclete cu un grup de israelieni. Seara am cântat prima oară la restaurant Diamant."
    Plus de asta, faza cu sutienul o mai ții minte?
    "22 aug. - joi - Poți să-ți închipui că azi am găsit sutienul meu la Păunița în ca­meră? Ce-am mai căutat sutienul ăsta! Iar Lidia a zis că nu poate fi decât la Pău­nița, că ea e cleptomană. Așa că am fost la ea în cameră cu Anca, Gabi, Lidia, Co­druț și chiar am găsit sutienul acolo. Ce-i ciudat e că Păunița poartă 2 iar eu port 4 la sutien, așa că nu i-ar fi fost de nici un folos, da' ce vrei? Anca s-a supărat rău de tot și a vrut să o dea afară din trupă dar Păunița a promis că nu se mai întâmplă și am reprimit-o, iar la București a fost cearta serioasă și despărțirea definitivă." Dupa aia, pe 25 august a fost ultima cântare.