40
    Lidia (e-mail): La începutul lui septembrie ne-am întors la București și ne-am dus toate grămadă la Păunița acasă, puse pe ședință de trupă. Anca a pus-o în fața faptului împlinit, i-a zis că nu mai avea ce căuta în trupă. Ea stătea în bucătărie și tot încerca să ne explice că de fapt ea oricum vroia să iasă din trupă că nu-i con­venea cât câștigă și că vrea să-și înceapă propria ei carieră. Și tot dădea zor că fă­ră ea nu merge trupa iar Anca tot o ținea pe a noastră, că nu vocea ei a făcut trupa. Mă rog… ne-am mai certat noi cum am putut mai bine și mai tare și până la urmă asta a fost. Despărțire rapidă și fără regrete. Oricum nu prea aveam noi timp s-o mai lungim că trebuia să începem repetițiile pentru atestate care se dădeau peste 3 săptămâni.
    Emilia (e-mail): Cât am stat la mare, eu și Anca schimbaserăm salariul pe va­lută... voiam să-mi cumpăr o stație și boxă de bas "London City" prin Nicu Covaci... știi că el avea legătură cu olandeza aia, Henny, care-l aproviziona cu scule din vest. Strânseserăm cam 2200 de mărci în valută de toate felurile... Anca avea voie să poarte valută, fiind încă măritată cu Henry, proveniența valutei era justificată... Eu a trebuit s-o cos sub eticheta de la blugi. Nicu cânta la Tg. Mureș cu "Phoenix". Tre­buia să mergem până acolo să-i dăm banii. Ne-am plănuit noi să mergem cu avio­nul și ne-am dus direct la aeroport. În ziua aceea nu zbura nici un avi­on spre Tg. Mu­reș, ci doar la Sibiu. Ne-am uitat noi pe hartă și ce-am zis? Hai să mergem la Sibiu, că în mintea noastră dacă pe hartă nu era decât o azvârlitură de băț, până la Tg. Mureș n-avea cum să fie altfel drumul decât scurt. Am plecat ca bezmeticele la Sibiu. De acolo am luat un tren de navetiști către Copșa Mică, de la Copșa Mică am luat alt tren, către Mediaș... Parcă nu mai ajungeam niciodată. De la Mediaș am plecat cu un taxi spre Tg. Mureș. Era noapte, în mine intrase frica... Două femei singure în taxi atâta drum... Am ajuns când concertul se terminase. Am reușit să dăm banii, dar vai de capul nostru prin ce am trecut!
    Lidia (e-mail): Cum a fost, Anca, cu atestatele?
    Anca (e-mail): Le-am interpretat "Cu creionul, pe hârtie, o păpușă am de­se­nat..." Fac pe mine de râs când mă gândesc ce prostii trebuia să le cântăm! Apoi faza cu Dina Cocea, care pe atunci avea vreo… 120 de ani (cred c-o fi și murit, fie-i țărâna ușoară) și căreia i s-au părut piesele pe care le cântam mult prea moderne și s-a speriat de energia noastră pe instrumente, zicând: "Astea nu-s fete, cântă ca niște băieți". Pentru noi, asta n-a fost o insultă, ba mai degrabă un compliment. U­ram să ni se spună: "Cântă bine pentru o formație de fete!" Ne gândeam: "Cum adi­că, noi ne dăm osteneala să devenim cea mai bună formație din lume și unii ne încadrează în categorii!!?? Dar să revenim la madam Cocea... Ne-a dat pur și sim­plu nota 0, adică nici un punct, de parcă n-am fi existat. Vai, ce supărate am fost! Dacă restul compozitorilor nu ne-ar fi dat fiecare nota 10, am fi rămas fără atestat.
    S-a făcut media și ni s-au dat atestate 2, deci o categorie mai mică (atestatul 1 fiind cel mai bun), ceea ce însemna că primeam mai puțini bani la concerte. Deci doamna Cocea ne-a ajutat să ne meargă mai prost... Păcat că nu-i mai pot "mul­țumi".
    Lidia (e-mail): George Grigoriu ne-a susținut cel mai tare. A insistat pe lângă Dina Cocea și a doua zi ne-a chemat la ea în birou să ne frece ridichea, după care ni le-a înmânat ea personal. Cel mai mult a deranjat-o costumația noastră: purtam ii brodate cu paiete. Asta nu i-a plăcut. Eh… parcă ne simțeam mai bine cu ates­ta­te­le în buzunar.