43
croșeta chiloți din bumbac subțire pentru noi. Erau nemaipomenit de răcoroși, mai ales vara. Toate purtam chiloți marca "Vivi". Mai vindea și pe la ospătărițe, cu 25 de lei bucata. Fată talentată și productivă.
    Lidia - ViviÎn sfârșit, formația continua să supraviețuiască și încă foarte bine, chiar dacă E­mi­lia era o basistă mai rockeriță decât Vivi.
    Pe 7 iulie am tras două cântece pentru "Ra­dio Vacanța". Emisiunea se deschidea cu "In­stru­mentala" Ortansei, după care pe tot par­cur­sul zilei se dădea la radio piesa "Dorința".
    Vivi (e-mail): Măi Lidia, tu ai dreptate să scrii o carte despre adevărul cu "Catena". Am aflat întâmplător că persoanele cu dicționarul vor să editeze o nouă variantă îmbunătățită și con­tactează soliștii și le cer să-și scrie singuri paragraful, ca să fie siguri că nu mai greșesc. A­de­vărul este că dicționarul vechi era plin de gre­șeli ale cucoanei ăleia care l-a scris, ce da­că a fost redactor la Radio? Stătea în biroul ei și difuza ce dorea. Asta nu înseamnă că era în contact permanent cu soliștii și cu trupele ca să-și permită să scrie despre ei. Unde nu știa, punea din burtă sau după ureche, ce mai auzise prin târg, dar n-a avut bunul simț să dea un telefon și să întrebe care este adevărul. De fapt cui să dea telefon? De exemplu pe noi (Venus) nu ne suporta și nici nu ne-a difuzat vreodata și deci nu aveam nici un fel de contact. Și când a fost redactor la Electrecord, îi recomanda pentru disc pe ăia pe care-i dorea ea (se zice că era tare ciubucară), nu pe cine era interesant sau la modă. La Trio Expres le-a făcut nenumărate discuri, de exemplu, iar la Venus, când era pe prim-plan, n-a scos nici măcar un disc de-ăla mic, single.
    Îl știi pe Octavian Ursulescu? El a prezentat mult timp diferite spectacole și fes­tivaluri și scrie mereu cronici muzicale prin reviste. Ei bine, el are fișe la fiecare in­terpret sau trupă, ca atunci când prezintă să nu zică doar "și acum va urma..." Da­că el scria dicționarul, da, că tot știe tot despre toți, dar tanti asta Dina Cocea de... 114 ani și 180 kg nu știu cât mai are contact cu realitatea. Știi vorba aia, că "nu se potrivesc baba cu boxul sau porcul cu portocalele".