5
ea până la capătul pământului." Am devenit foarte bune prietene și nu ne-am mai despărțit niciodată.
    M-a pus la curent cu trupa. Avea o basistă, Adriana Iliescu (o agățase la ștrand unde cânta la chitară într-un grup de băieți), un "cal de femeie" la tobe cu părul pâ­nă la mijloc și antipatic de "lungă", și încă o chitaristă, Mariana Alexandru. Apoi mi-a povestit cum a-nceput totul.
    Anca (e-mail): Pe la 13 ani, fratele meu de cruce Bebe m-a luat cu el la Casa de cultură "Înfrățirea între popoare" (Artis-Club) ca să-mi arate unde repeta el cu for­mația "Excentric". Chitaristul solo al for­mației, Boris, era preferatul meu din toate punc­tele de vedere. Arăta bine, cânta de vis și, pe deasupra, cânta și la instru­men­tul care mă fascina pe mine: CHITARA.
    Mă duceam mereu la repetițiile lor și, cuibărită într-un colț al sălii, mă lăsam fascinată de el. La una dintre repetițiile lor am început, fără să-mi dau seama, să cânt o altă voce pe lângă cea principală… Florin Irimia (șeful formației, solist vocal și chitară armonie) a căscat ochii și mi-a zis: "Măi, tu mi-ai făcut terța"! "Ce ți-am făcut?" l-am întrebat cu frică, crezând că cine știe ce chestie nasoală i-am făcut… habar n-aveam ce-i aia "terță". Mi-a explicat el și m-a întrebat dacă nu vreau să cânt de revelion cu ei. Am cântat… a fost prima mea apariție în public, ca vocalistă. Am mai cântat după aceea tot cu ei. Întâmplător am dat peste o invitație de pe vre­mea aceea: bilet
    Chitară m-a învățat Cornel Dogaru. Nu mai știu la ce trupă cânta da' știa bine să explice și era notist.
    Lidia (e-mail): El ți-a arătat primele acorduri și de-atunci ai început să studiezi zi și noapte și, nu de puține ori, te găsea maică-ta dimi­nea­ța dormind cu chitara în brațe. Chiar și prie­te­ni­i­le tale cu băieții, majoritatea chitariști, erau con­structive în acest sens.
    Cu formația pe care o aveai atunci când te-am întâlnit nu ai cântat niciodată "live". Repetai doar în casă, la "rece" (adică fără amplificatoare), pentru că… aveai nevoie de pianistă. Nici măcar nu am stat să mă gândesc… am acceptat și am bătut palma. Erai pornită rău să-ți faci trupă de fete, iar eu habar n-aveam cum va fi dar credeam absolut tot ce-mi spuneai tu. Ce mai! Mă cuceriseși definitiv cu ideea