ernst-von-freybergPaolo Cipriani, directorul general al Institutului pentru Activități Religioase (în fapt,  banca Vaticanului), și adjnctul său, Massimo Tulli, au demisionat luni, la 3 zile după ce clericul Nunzio Scarano a fost arestat odată cu un agent secret italian și cu un broker în cadrul unei anchete privind corupția. Cei 3 ar fi încercat să transporte cu un avion privat 20 de mil. de euro din Elveția în Italia. Potrivit Bloomberg, Scarano a respins acuzația.

Interimatul va fi asigurat de către Ernst von Freyberg (în foto), președinte al IAR din februarie, care a declarat: „It is clear today that we need new leadership to increase the pace of this transformation process”.

Freyberg a fost născut la Geneva, în 26 octombrie 1958, dar este german. Și-a făcut studiile în drept la München și Bohn, s-a specializat în consultanță financiară și a fost până în 2012 președinte executiv al Daiwa Corporate Advisory Limited, ramura germană a Daiwa Securities Group, pe care a înființat-o în 1991. [S.F.D.]