dennise-woodside-motorolaMoto X este primul produs major al companiei Motorola de când a fost cumpărată de Google. Nu este un dispozitiv bluetooth, domeniu în care firma deține întâietatea, potrivit lui Dennise Woodside (în foto), președintele Motorola Mobility, ci un telefon mobil din categoria celor așa-numite inteligente.

Detalii despre caracteristicile tehnice nu s-au dat, subliniindu-se doar că are procesor puternic, că primii utilizatori vor fi cei ai AT&T, că produsul va fi în magazine la sfârșitul lunii august sau începutul lui septembrie și că prețul recomandat este de 199 $. Iar telefoanele pentru piața SUA vor fi fabricate în SUA.

moto-xEvident că telefonul folosește Android și Google speră să fie o concurență pentru iPhone și Samsung. Problema este, după cum a susținut un analist la Bloomberg, că iPhone și Galaxy au 98% din profiturile din sectorul acestui tip de telefoane, așa că Google cu Moto X se va bate cu restul producătorilor pentru cele 2% rămase.

Atenție, fotografia telefonului este cea din reclame, deoarece nici Woodside, nici cei din studioul Bloomberg nu l-au arătat pornit.

****

Update: După publicarea știrii, Bloomberg a revenit cu imagini de la lansare și a prezentat telefonul și pornit. Pe ce s-a pedalat a fost că dacă-l întorci cu fața în jos se închide și dacă-l întorci cu fața în sus se deschide.

S-a revenit însă și cu o precizare importantă: prețul de 199 $ e cu abonament pe 2 ani. Ținând cont că e cu Android, la banii ăștia ar trebui să facă măcar cafea, dacă nu cartofi prăjiți!

Florin Silea

sursă foto: capturi de ecran, Bloomberg