lakissCe este LA Kiss? Noua „jucărie” a celor de la Kiss – iaca, o echipă de fotbal. Era să fac cu pitpalacul când am citit că e din AFL. Nu, echipa nu este de fotbal australian, ci de fotbal american, iar AFL înseamnă Arena Football League. Din câte am înțeles, e un fel de divizie secundă.

Intervievați de USA Today, Gene Simmons și Paul Stanley au oferit câteva explicații privind acest ciudat cadou pe care și l-a făcut trupa în pragul aniversării a 40 de ani de existență. Stanley zice că au vrut să ofere o alternativă, considerând că fotbalul american a devenit prea corporatist. Deși nu se vor ocupa ei de activitatea propri-zisă – pentru asta au angajat oameni care se pricep – vor fi implicați în viața echipei, iar Stanley intenționează să meargă cu familia la meciurile echipei, care va purta logoul Kiss. În ceea ce privește pictarea fețelor, aceasta va rămâne la latitudinea jucătorilor și a celor care se ocupă direct de echipă, însă Stanley a zis: „But I personally think a little black under the eye looks very good”.

Echipa va juca la Honda Center, iar cei din Los Angeles se pare că sunt însetați de fotbal, ținând cont că biletele pentru întregul sezon care costă 99 $ s-au vândut deja. Cea mai scumpă categorie este cea de 2250 de dolari.

Pentru cei care au bilete pentru tot sezonul, formația va da un concert gratuit și e posibil să concerteze și la unele meciuri. Chiar sâmbăta aceasta va susține o jumătate de concert la cea de-a XXV finală a ligii, numită ArenaBowl.

Los Angeles nu mai are echipă în AFL din 2009, iar echipă de NFL (National Football League – liga mare) din 1994, când au plecat ambele echipe.

Florin Silea

sursă foto: ftw.usatoday.com