În cadrul Conferinţei Naţionale a Morarilor şi Brutarilor, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a precizat că în cazul în care reducerea TVA la pâine va avea succes în industria de panificaţie, următorul produs care trebuie să aibă TVA redusă este sectorul de carne.

„De succesul reducerii TVA la pâine depinde extinderea şi la alte produse. Următorul produs care cred că ar trebui să beneficieze urgent de scăderea TVA este sectorul cărnii", a declarat Daniel Constantin.

În vederea combaterii evaziunii fiscale din zona produselor de panificaţie, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a precizat că a fost semnat un angajament cu ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu.

Ordonanţa care vizează reducerea TVA pentru pâine a fost adoptată în şedinţă de guvern. Aceasta vizează implementarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru livrarea de pâine, grâu şi făină şi urmăreşte combaterea fraudei fiscale în domeniului comerţului cu pâine, cota redusă aplicându-se pe tot lanţul de producţie şi distribuţie.

Biroul de presă al Partidului Conservator