13
am ieșit de la secție… atunci mi-am pierdut eu buletinul în club și de frica unui alt con­trol renunțasem să mai mergem."
    Anca (e-mail): Cum s-a terminat plecarea aia la mare? Cred că rămăseserăm fără bani… Am plecat cu autostopul?
    Lidia (e-mail): S-a terminat foarte repede… Am mai stat doar vreo câteva zile la mare. Bani nu mai aveam nici de "naș" și ne-am întors cu autostopul. Pe drum iar ne-a oprit miliția să ne întrebe ce căutăm în camion, dar am scăpat mai ușor de da­ta aceasta, chiar și cu mine fără buletin, că era un august torid și milițianul plictisit. Ajunse acasă eu m-am dus la secție să anunț pierderea buletinului. M-au chemat pes­te trei zile să-mi dea altul. Numai că peste trei zile eu eram la tine și nu știu ce puneam la cale. Cert e că uitasem definitiv de buletin. Când mi-am adus aminte de el era spre ora patru după-amiază. Am rupt-o la fugă spre autobuz să ajung la Sec­ția 14 de Miliție. Tot drumul m-am gândit la formația noastră… Am coborât în fața sec­ției, am traversat în grabă și, cu gândul la formație,… m-a călcat mașina. De fapt m-a lovit așa de rău că n-am mai știut nimic până a doua zi, când m-am trezit la spital. Mă durea capul rău și mă întrebam "oare pentru cine venisem eu acolo in vizită, cine era bolnav". Mi-a venit să vomit. Am vrut să mă duc la WC și... mi-am dat seama că eram în pat și că eu eram… pacienta. Am vrut să mă mișc și m-au durut groaznic toate oasele. Atunci am realizat ce-i cu mine, întrebându-mă dacă nu cumva am avut vreun accident. Până să ajung eu la WC am căzut și am vomat pe hol. O infirmier㠄m-a adunat" de pe jos. De la ea am aflat că aveam și capul spart, pentru că se apucase să-mi schimbe bandajul. În spital nu m-au ținut decât 3 zile, pentru analize. Lovitura de la cap nu era gravă, oasele erau numai zdruncinate, iar analizele au ieșit bune. Nici un pericol ca în urma accidentului să plec "nebună" din spital. A venit tata și m-a luat. Cum am ajuns acasă ți-am dat telefon și ne-am văzut imediat. Erai foarte optimistă în privința mea, așa cum ai fost toată viața și în toate privințele. Eu îi dădeam zor că vai capul!, că vai, rămân cu sechele, iar tu ziceai: "Lasă, Lidio! Ai capul mare și rezistent… N-ai cum să rămâi tu nebună că asta-i starea ta naturală!" Începusem iar repetițiile... Eu mă chinuiam cu piciorul stâng unde aveam fisură coxofemurală, dar nu mă lăsam! Am mai dat chiar și câ­te­va concerte, tot așa, șchiopătând.
    Și uite-așa a venit și toamna, eu am început să merg la Consevator și să mă plic­tisesc îngrozitor la cursuri. Nu știu cum era sistemul acela de învățământ, dar ni se predau aceleași lucruri pe care deja le mai învățasem o dată în școală. Ca să pot avea mai mult timp liber pentru formație am cerut să fiu "utecistă" (în școală mi se refuzase din cauza comportamentului in­adecvat), ba am cerut chiar să reprezint anul 1 în BOB (biroul organizației de bază). Ca reprezentantă UTC a anului 1 pu­team să plec de la cursuri, chipurile pentru a rezolva problemele uteciștilor și a stu­dia hotărârile ce se luau în congresele naționale UTC. Problemele uteciștilor erau in­existente, congresele UTC erau cu duiumul, iar hotărârile cu pricina le învățasem pe dinafară, ele fiind aceleași ca pe vremea când eram în școală. Totul era o mare mas­caradă care mie-mi folosea pentru a dispărea de la școală și a apărea la re­petițiile cu trupa, unde într-adevăr aveam probleme importante de rezolvat, mai ales că eu nu mai puteam face față cu tobele prăpădite pe care le aveam. Pielea de porc nu mai rezista la loviturile mele și am înlocuit-o cu pungi de plastic întinse pe cerc, dar nici alea nu rezistau. Îmi "mâncam" timp și nervi lipind și înlocuind fețe de tobe. Și iar a intervenit problema banilor, pe care eu nu-i aveam, ca de obicei, iar bursa mea lunară de 300 de lei de la Conservator nu-mi ajungea. Nu mai știu cum s-a în­tâmplat, dar tu ai cunoscut-o chiar în perioada aceea pe Mihalea Surulescu (Mela), care avea o trupă de fete, "Madix", și cânta seară de seară la "Restaurantul Uni­ver­sității". Te-a luat în trupă să cânți vocal? Țin minte că și eu am cântat cu ea în re­sta­urant, dar cu pianul. Cum a fost?
    Anca (e-mail): Pe Mihaela Surulescu, sau Mela, am cunoscut-o la Student Club din câte mi-aduc eu aminte. Cânta la chitară în formația ei de fete, "Madix", și avea nevoie de basistă ca să înceapă programul la "Restaurantul Universității". M-am oferit eu să cânt pe bas ca să fac rost de bani să-ți cumpăr ție tobe. După câtva