2
    Anca (e-mail): Mie mi-a sărit țandăra când am citit ce-au scris acești neștiutori despre „Catena" (adică dicționarul cu pricina).
    1. Au uitat definitiv s-o menționeze pe ultima noastră basistă, Elvira Iancu.
    2. N-au pomenit nimic de faptul că această trupă a fost prima trupă feminină de rock din România. Celelalte, ca de ex. Venus (mai târziu despărțindu-se în Venus 1 și Venus 2) sau Madix, erau formații de muzică ușoară.
    3. Catena, cu încă 2 - 3 formații masculine, au inaugurat Sala Polivalentă... iar după aceea făceam parte din inventar, așa de des am cântat acolo.
    4. Piesele cele mai cunoscute, „Dorința", „Sună albastru" și opera rock „Peștera Muierii", nici nu le-au menționat... în schimb au scris niște nume de piese pe care le-am compus când aveam vreo 15 ani și nici măcar nu erau cele mai importante la vremea aceea. „Dorința" a fost 4 luni în „Topul Săptămâna", iar la Mamaia se dădea la radio în draci.
    5. Iar chestia care m-a uimit cel mai mult a fost comentariul despre Păunița: «... Vijan și Păun își continuă activitatea muzicală în Germania: în 1992 intră în grupul Păuniței Ionescu, „Big Mama and the Kids"...» Mă întreb... care grup? Ea avea un repertoriu doar de 5 piese, pe care le cânta de când era bunica fată mare.
    Păunița venise în vizită în Germania cu intenția să-și cumpere un mic P.A. ca să-l închirieze în România. Cel puțin așa mi-a spus când m-a sunat la telefon ca să mă roage s-o ajut să găsească ceva ieftin și bun.
    Eu eram de vreo 15 ani aici. Intrasem în toate găștile de muzicanți, cântam în do­uă trupe, mai precis îmi făcusem vad. Pe Lidia și Ortansa le adusesem deja de 13 ani în Germania. Ele nu mai cântau, dar păstram legătura. Familia la care venise Păunița în vizită locuia în Essen, la vreo 250 de km. de Hannover. Eu, Lidia și Or­tansa ne-am hotărât s-o vizităm. Distracția a fost nemaipomenită în seara cu pricina și, după câteva păhărele, mi-a venit ideea să tragem niște concerte cu Catena, așa, de amintire. Toată gașca a fost de acord, ne-am întâlnit în Hannover și așa s-a năs­cut „Big Mama and the Kids". Că de ce nu ne-am numit tot „Catena"? Păi uite de ce!
    Păunița venise la Hannover, locuia la mine și repetam într-o sală de repetiție un­de mai repetau o grămadă de muzicanți nemțișori pe care îi cunoșteam. Când au vă­zut-o pe... "doamna", mi-au zis să dau afară butoiul din formație că strică tot pei­sajul. Nu era vorba numai de faptul că era grasă... Ea cântase ani de zile în bar și se și îmbrăca așijderea, mai bine zis ca mama-mare și avea și alură de cântăreață de bar. Noi eram trupă de rock și destul de heavy, deci nu se potrivea. Așa că a trebuit să schimbăm numele ca să știe lumea de la început ce o așteaptă... "Big Ma­ma and the Kids". Păuniței i-a plăcut atât de mult vadul, încât am ajutat-o să ră­mână aici.
    Asta e pe scurt istoria... Deci nu „eu și Păun ne-am atașat la grupul ei", deoa­rece ea n-avea nici un grup (cel puțin aici, în Germania), iar noi n-am fi avut chef să cântăm muzică de bar.
    Lidia (e-mail): Păi eu știu că așa a fost dar se pare că acești... „oameni de spe­cialitate" de la noi își permit să scrie niște lucruri despre care n-au habar, adică se apucă să scrie fără să se informeze. Și, sinceră să fiu, nici n-am chef să stau să le explic. În orice caz, nu-i corect să strici istoria unei formații care pentru vre­mea aceea a însemnat ceva.
    Anca (e-mail): Fii atentă, Lidio! Ce-ar fi să scriem noi o carte, sau mai bine zis tu... că pe tine te cheamă Creangă, ca pe marele scriitor. Adică tu ești acolo, o scrii pe meleagurile unde s-a născut Catena și ai și posibilitatea să iei interviuri de la fostele membre ale formației. Eu colaborez cu tine de aici, din Germania, prin e-mail. Ce zici?
    Lidia (e-maiI): Iuhuuuuuuuuu!... marfă!!!! Hai, Anco, să începem cu inceputul... Cum ți-a venit ideea de trupă de gagici?
    Anca (e-mail): Păi, nu mi-a venit ideea să-mi fac trupă de gagici... Mi-a venit ideea să-mi fac o trupă. Hai să încep cu începutul!
    Pe la vreo 5 ani m-a întrebat mama ce vreau eu să mă fac atunci când voi fi ma­re, iar eu i-am răspuns fără nici o ezitare… artistă. Doi ani mai târziu am început să