1970-2010, 40th Anniversary Tour

   riff-afis-turneu 40 de ani pe scena muzicii rock româneşti, 10 albume muzicale editate, peste 3.500 de concerte în ţară şi în Europa, piese care au încântat publicul: Ana-Maria, În loc de bun rămas, Regele şoselei, Doi străini, A trecut vara, Un joc a fost, Primii paşi, Povestea lor, Cercul vieţii … Acesta este grupul RIFF (www.riff-grup.ro): unul dintre cele mai longevive şi autentice din rockul românesc, apreciat totodată de public pentru calitatea şi prospeţimea muzicii, prestaţia artistică şi showul electrizant.

   Foarte puţini artişti români se pot mândri cu o carieră atât de bogată, continuă şi suţinută, încărcată de realizări profesionale şi sentimentale. Pentru a marca cele patru decenii de activitate, grupul organizează turneul aniversar „RIFF – Nerostitele cuvinte”. Concertele sunt programate în perioada 29 ianuarie – 21 mai 2010 în oraşele: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Oradea, Arad, Târgu-Mureş, Braşov, Craiova, Piteşti, Mediaş, Constanţa, Galaţi, Suceava, Piatra Neamţ, Deva, Alba Iulia, Piteşti, Râmnicu-Vâlcea şi Sibiu.

   Primul concert din cadrul turneului se ţine vineri, 29 ianuarie 2010, de la ora 19:00, în sala Teatrului Gong din Sibiu.

Mihai Zugravu, manager de turneu

   Până la concerte (nu uitaţi de cel de la Sala Palatului, din 22 februarie, cu Ten Years After, chiar dacă nu face parte din turneul aniversar), la adresa http://www.youtube.com/watch?v=2b68yx04lQo puteţi vedea un film de 10 minute care este un rezumat al celor 40 de ani de existenţă (în care apar şi membrii actuali: Florin Grigoraş, bas, voce, şăf; Mihaela Grigoraş, clape – scuze că nu te-am trecut prima, dar nu pot să mă pun rău cu şeful :-), plus că se putea interpreta că te-am trecut prima fiindcă eşti soţia şefului; Lucian Fabro – bateristul mai vechi şi mai nou al trupei; Florin Demea – chitară, care cred are şi el dreptul acum la spor de vechime; Cosmin Cruţiu – este cel mai vocal, deşi e cel mai nou membru al formaţiei) alcătuit din fotografii, muzică şi secvenţe video. Într-o fotografie se vede chiar şi un portret al tovarăşului. Nu al Plutaşului, ci al precursorului acestuia, Pingelică.
  La mulţi ani, albume şi concerte, Riff!
Florin Silea