AC-DC-Angus-Young-55 Veteranul Angus Young, chitaristul şi în acelaşi timp figura emblematica a trupei ACDC, îşi sărbătoreşte azi, 31 martie, ziua de naştere!

Chitarist şi compozitor, Angus este cofondator al trupei AC/DC şi în acelaşi timp o legendă a muzicii rock, care continuă să electrizeze zeci de mii de oameni în timpul concertelor AC/DC, chiar dacă azi a împlinit 55 de ani! Membru al Rock and Roll Hall of Fame din anul 2003, Young este cunoscut mai ales pentru performanţele sale energetice de pe scenă şi inconfundabila uniformă de elev pe care o poartă în timpul concertelor.

Fanii din România vor avea mult aşteptata ocazie să îl vadă pe Angus live alături de AC/DC în Bucureşti, în data de 16 mai, în Piaţa Constituţiei, în cadrul celui mai mare show al anului 2010.

Despre Angus Young

Angus McKinnon Young s-a născut în data de 31 martie 1955 în Glasgow, Scoţia, ca apoi, în 1963, să se mute împreună cu familia sa în Australia. Provenind dintr-o familie cu opt copii, Angus este cel mai tânăr.

În anul 1973, la vârsta de doar 18 ani, Angus a pus bazele trupei AC/DC alături de fratele său Malcolm, care pe vremea respectivă avea 20 de ani. AC/DC a debutat în următoarea componenţă: Angus Young la chitară solo, Malcolm Young la chitară ritmică, Colin Burgess la tobe, Larry Van Kriedt la chitară bas şi Dave Evans la voce. Şi-au luat numele de AC/DC după ce au văzut literele „AC/DC" pe partea din spate a unei maşini de cusut deţinută de sora lor Margaret.

Angus a încercat mai multe de costume de scenă, cum ar fi cele de Spider-Man şi Zorro, chiar şi un costum de gorilă şi o parodie după Superman, numit Super-Ang, înainte de a se decide asupra uniformei de elev care l-a consacrat.

În 1984 Angus a fost întrebat în cadrul unui interviu pentru revista Guitar Player ce îşi doreşte să realizeze în viitor.

„E o întrebare foarte dificilă”, spunea Young. „Mi-aş dori doar să mai fiu prin preajmă pentru câţiva ani. Vreau să merg înainte – să fac şi mai mult zgomot!”

Iată că după 26 de ani Angus Young este în continuare „prin preajmă”, făcând mai mult zgomot ca niciodată!

Vă reamintim că pentru concertul AC/DC în acest moment mai sunt disponibile bilete la categoriile VIP, la preţul de 477 lei, şi Normal Circle, la preţul de 148,4 lei, care se vând într-un ritm foarte rapid. Categoriile Golden Circle şi biletele la preţ promoţional sunt SOLD OUT.

Biletele la concertul AC/DC se distribuie exclusiv prin reţeaua Eventim.ro, la următoarele puncte de vânzare: magazinele Germanos, magazinele Vodafone, librăriile Cărtureşti şi Humanitas. Online biletele se pot cumpăra de la www.eventim.ro

AC/DC în România este un eveniment prezentat de East European Concert şi Marcel Avram, prin asociere cu D&D East Entertainment.

Sonia Lodi, PR Manager
D&D East Entertainment