Asociaţia 21 Decembrie 1989 a luat la cunoştinţă cu stupoare de poziţia publică a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale din data de 9 aprilie 2010, transmisă Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres.

Eleganţa ne determina ca, înainte de a avea o reacţie oficială, să vă solicităm precizări.

Aşadar, vă rugăm să ne transmiteţi sursa de presă şi data la care preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989 sau colaboratorii săi au făcut afirmaţiile ce au generat reacţiile publice virulente din partea instituţiei dvs.

Departamentul de presă al Asociaţiei 21 Decembrie este împuternicit să vă comunice că d-l Teodor Mărieş, preşedintele nostru, nu a făcut în ultimele săptămâni declaraţii publice ce ar avea legătură cu activitatea instituţiei STS. Singurele declaraţii publice făcute de către preşedintele asociaţiei – şi precizăm din nou, în ultimele săptămâni – atât înainte de încheierea protestului greva foamei, 30 martie 2010, cât şi în perioada de recuperare în care se află sunt legate de mult disputata lege a lustraţiei. Prioritatea adoptării acestei legi s-a aflat, alături de alte puncte, pe lista de revendicări a d-lui Mărieş, la 12 ianuarie 2010, la declanşarea protestului extrem, greva foamei.

Aşteptăm precizările dvs. şi ne rezervăm dreptul de-a avea o reacţie publică oficială.

Departamentul de presă al Asociaţiei 21 Decembrie 1989