Fundaţia Soros România reaminteşte tuturor celor interesaţi proiectele desfăşurate de Fundaţie în cadrul iniţiativelor media pe 2010 pentru revitalizarea pieţei de film documentar:

– competiţiile Open Society Shorts şi Open Society Documentaries;

– sesiunea de training Workshop EURODOC.

Open Society Shorts

Competiţia de film de scurtmetraj Open Society Shorts se adresează în primul rând studenţilor de la facultăţi de profil din România (regie film, media, jurnalism etc.), dar şi autorilor amatori pasionaţi de filmul digital. În competiţie pot fi înscrise filme documentare, de ficţiune, de animaţie, filme experimentale sau de artă de până la 15 minute. Filmele trebuie să surprindă porţiuni din România actuală, cu focus pe problematici de interes larg pentru societate.

Deadlineul pentru înscriere este 3 mai 2010, ora 16:00.

Pentru informaţii detaliate despre competiţie şi pentru accesarea formularului de înscriere:
http://soros.ro/ro/program_articol.php?articol=192

Open Society Documentaries

Competiţia Open Society Documentaries este una din principalele iniţiative media ale Fundaţiei Soros, orientate spre dezvoltarea producţiei de film documentar în România, ca vector de conştientizare asupra problemelor de larg interes public din România contemporană.

Realizatorii profesionişti de film documentar sunt invitaţi să depună proiecte de film documentar de scurt şi mediumetraj (25 min. – 1h) pe varii tematici de larg interes social. Va fi finanţată realizarea integrală a unui număr de proiecte în limita bugetului total de 35.000 USD.

Deadlineul pentru trimiterea solicitărilor este 10 mai 2010.

Pentru informaţii detaliate despre ce trebuie să conţină cererea vă invităm să accesaţi:
http://soros.ro/ro/program_articol.php?articol=195

Workshop EURODOC

Fundaţia Soros România, în parteneriat cu EURODOC şi DocuMENTOR, oferă producătorilor şi realizatorii de film documentar din România oportunitatea de a participa la un workshop internaţional EURODOC, la Timişoara, în perioada 5 – 11 iunie 2010.

Termenul pentru înscrierea în procesul de selecţie este 26 aprilie 2010, iar selecţia va fi efectuată de EURODOC.

Pentru informaţii detaliate şi formularul de înscriere vă invităm să accesaţi:
http://soros.ro/ro/program_articol.php?articol=194

Fundaţia Soros România