Plenul Senatului a decis în 21 aprilie, cu 68 de voturi pentru, ca dezbaterile asupra Proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii publice să fie reluate miercuri, 28 aprilie, având în vedere numărul foarte mare de proiecte de lege şi iniţiative legislative care au ca termen de adoptare tacită data de 26 aprilie.

Senatorii au adoptat în şedinţă plenară următoarele iniţiative legislative:

1. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei guvernului nr. 13/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei în vederea transpunerii Directivei 2006/123/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 12 decembrie 2006 privind serviciile în cadrul pieţei interne, cu 70 de voturi pentru.

2. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 13/2010 privind reglementarea unor măsuri în vederea stimulării creării de noi locuri de muncă şi diminuării şomajului în anul 2010, cu 74 de voturi pentru şi o abţinere.

3. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei guvernului nr. 4/2010 privind instituirea Infrastructurii Naţionale pentru Informaţii Spaţiale în România, cu 52 de voturi pentru.

Pe parcursul activităţii legislative a fost adoptat, cu 60 de voturi pentru, 4 împotrivă şi o abţinere, Raportul de respingerere a propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 189/2002, aprobată prin Legea nr. 354/2003, privind operaţiunile compensatoare referitoare la contractele de achiziţii pentru nevoi de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Un număr de 21 de proiecte de lege şi iniţiative legislative, care au caracter organic şi au fost dezbătute astăzi, vor fi supuse votului final al senatorilor în şedinţa plenară de luni, 26 aprilie.

Informaţii detaliate despre conţinutul proiectelor de legi şi propunerilor legislative dezbătute în şedinţa plenului Senatului, precum şi cu privire la votul senatorilor pot fi obţinute accesând pagina de internet a Senatului, www.senat.ro.

Biroul de presă al Senatului