Marţi, 20 aprilie 2010, în Salonul Alb de la Senat s-a desfăşurat întâlnirea între o delegaţie a Comisiei pentru politică externă a Senatului României, condusă de preşedintele Titus Corlăţean, şi o delegaţie a Comisiei de cultură, educaţie, cercetare, sport şi mass-media a Parlamentului Republicii Moldova, condusă de doamna Corina Fusu, preşedintele comisiei.

A fost salutată frecvenţa ridicată a contactelor politice dintre cele două părţi în ultima perioadă de timp şi s-a căzut de acord asupra necesităţii stabilirii unor forme de colaborare instituţională la nivelul Parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău.

În acest sens, domnul Titus Corlăţean a propus ca parlamentarii români şi moldoveni să facă demersurile necesare pe lângă conducerile celor două foruri legislative pentru semnarea protocolului de colaborare între Parlamentele României şi Republicii Moldova, cu ocazia vizitei pe care urmează să o întreprindă la Bucureşti, în perioada 27 – 28 aprilie, preşedintele Parlamentului de la Chişinău, domnul Mihai Ghimpu.

Domnul Titus Corlăţean a reafirmat susţinerea de către România a eforturilor de integrare europeană ale autorităţilor Republicii Moldova care vizează negocierea într-un ritm susţinut a unui acord de asociere la UE, includerea Republicii Moldova într-o zonă de liber schimb cu statele membre UE, precum şi renunţarea la vize pentru cetăţenii moldoveni care doresc să circule în UE.

Domnul Titus Corlăţean a solicitat sprijin din partea Comisiei de cultură, educaţie, cercetare, sport şi mass-media a Parlamentului de la Chişinău pentru reluarea retransmisiei emisiunilor TVR în Republica Moldova şi lansarea unui oficiu al Radio România la Chişinău.

Cu ocazia întâlnirii au fost abordate aspecte legate de reforma constituţională şi cea electorală, precum şi de situaţia politică din Republica Moldova.

Biroul de presă al Senatului