În şedinţa din data de 7 aprilie 2010, plenul Senatului a respins cu 65 de voturi împotrivă şi 51 de voturi pentru moţiunea simplă cu tema „Educaţia – de la supravieţuire la colaps”, semnată de 41 de senatori ai PNL şi PSD.

Plenul Senatului a adoptat Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2010 privind modificarea şi completarea Legii apelor nr. 107/1996, precum şi Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 5/2010 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

De asemenea, plenul a aprobat solicitarea de retragere a Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, dar şi dezbaterea şi aprobarea în procedură de urgenţă a Proiectului de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Sistemului Informatic Naţional de Semnalări şi participarea României la Sistemul de Informaţii Schengen şi Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport.

Informaţii detaliate despre conţinutul proiectelor de legi şi propunerilor legislative dezbătute în şedinţa plenului Senatului, precum şi cu privire la votul senatorilor pot fi obţinute accesând linkul http://www.senat.ro/Voturiplen.aspx de pe pagina de Internet a Senatului, www.senat.ro.

Biroul de presă al Senatului