Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Titus Corlăţean, s-a întâlnit joi, 22 aprilie a.c., cu reprezentantul rezident a.i. al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) al ONU în România, d-na Yasim Oruc Kaya.

În cadrul întrevederii reprezentantul Naţiunilor Unite a prezentat activitatea Biroului PNUD de la Bucureşti, menţionând că, după momentul aderării României la Uniunea Europeană, modelul de lucru anterior, de oferire de asistenţă, s-a transformat corespunzător, noua abordare fiind cea de cooperare.

Titus Corlăţean a salutat implicarea şi sprijinul Biroului de la Bucureşti al PNUD în promovarea unor obiective valoroase precum incluziunea socială a categoriilor marginalizate, acumularea de cunoştinţe pentru realizarea proiectelor europene şi creşterea absorbţiei fondurilor UE etc.

În context, Yasim Oruc Kaya a informat că în luna ianuarie a acestui an a fost elaborat noul program de ţară pentru România de către boardul de conducere al PNUD, urmând ca în perioada 10 – 11 mai a.c. asistentul secretarului general al ONU să efectueze o vizită oficială la Bucureşti.

Cu acest prilej, în data de 11 mai a.c. Comisia pentru politică externă a Senatului şi Biroul PUND din România vor organiza un seminar de bune practici în cadrul căruia va fi prezentată experienţa de succes privind cooperarea în Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi noul proiect de cooperare realizat cu sprijinul României.

Biroul de presă al Senatului