Totul despre cea mai mare trupă de rock din lume

ac-dc-maximum-rock-and-rool După cum ştiţi, avem de aşteptat mai puţin de două săptămâni până la primul (sper că nu şi ultimul, cum a fost în cazul Rolling Stones) concert AC/DC în România. Ocazie cu care Editura Publica a demarat colecţia Victoria Books (în care vor fi publicate biografii) lansând cartea AC/DC Maximum Rock & Roll, scrisă de Arnaud Durieux şi Murray Engleheart. Cum cartea nu a o fost tradusă de Liana şi încă n-am comandat-o (abia ce-am primit semnalarea publicării ei), mă bazez pe informaţiile oficiale ale editurii.

Cartea are 544 de pagini, 129 de fotografii şi menţionează discografia trupei.

Despre autori

„Pentru prima oară, Murray Engleheart şi Arnaud Durieux spun toată povestea celei mai mari şi mai zgomotoase trupe australiene.

Murray, care se numără printre cei mai respectaţi jurnalişti muzicali din Australia, scrie pentru reviste din toată lumea. Le-a luat mai multe interviuri membrilor trupei.

Iar Arnaud este un jurnalist care nu i-a scăpat niciodată din ochi pe cei de la AC/DC, ajungând să aibă cea mai bine pusă la punct şi cea mai completă arhivă cu materiale foto şi nu numai”.

Publica

Despre carte

„Sunt de neoprit: AC/DC nu e o doar o trupă de rock, este emblema rockului. Încercaţi să vă imaginaţi lumea fără ei. O carte atât de fidelă spiritului trupei, încât după ce-o citeşti îţi asurzesc urechile. Orice rocker care se respectă trebuie s-o citească.”

Publishers Weekly

„Cea mai bună carte despre AC/DC.”

Christie Eliezer, Billboard Australia

„E ca un jurnal de călătorie, cu acel entuziasm care te face să scrii pe prima hârtie care-ţi pică în mână, dar şi un fel de interviu luat în culise şi o biografie. Fotografiile din carte completează citatele, anecdotele şi adevărurile din ea. MAX se înclină în faţa lui Murray şi Arnaud pentru felul cum au conceput acest omagiu pentru trupa care a marcat rockul.”

MAX TV

Acum, dacă facem parte din tagma celor care cred că REM a inventat rockul, atunci indubitabil AC/DC este cea mai mare trupă rock. Dacă am crescut însă cu Metronomul (fie al lui Cornel Chiriac, fie al lui Radu Theodor) şi am mai dat şi pe la clasă între două ţigări fumate în buda şcolii, atunci ştim două lucruri: în artă, literatură, cultură (inclusiv cea tehnică) nu există cel mai bun sau cea mai bună, ci doar printre cei mai buni, şi că AC/DC, la fel de netăgăduit, nu este cea mai mare trupă rock, însă este una dintre cele care au marcat rockul şi care face va rămâne în istoria rockului.

Ei, dar pe voi probabil vă interesează mai mult de unde puteţi cumpăra cartea decât exegezele mele docte. Evident, din librării, la 49 de lei. Dacă în zona voastră n-a apărut încă, o puteţi comanda direct de la adresa, la preţul de 47 de lei:
http://www.publica.ro/victoria-books/ac-dc-maximum-rock-roll.html

Lectură plăcută!

Florin Silea