Schroeder liegt in Brasilien
Producţia şi regia: Zé do Rock 

Germania/Brazilia 2008
11 iunie 2010, ora 18:00

Centrul Cultural German Sibiu vă invită la o întâlnire specială în cadrul workshopului de film Imagini ale Germaniei – repere ale istoriei germane în filmul recent. Scriitorul şi regizorul Zé do Rock va prezenta vineri, 11 iunie 2010, de la ora 18:00, la Centrul Cultural German, filmul său documentar-comic Schroeder liegt in Brasilien (Schroeder se află în Brazilia) pentru ca apoi să intre în dialog cu publicul.

Germanii sunt săraci, dar fericiţi, în timp ce brazilienii au o grămadă de bani, dar sunt veşnic nemulţumiţi.

În Brazilia soarele străluceşte mereu, femei frumoase dansează samba şi se odihnesc pe plajă. Oamenii trăiesc la periferie şi se ocupă cu jefuirea constantă a turiştilor.

În Germania toţi sunt bogaţi dar unii sunt şi neo-nazişti. Germanii muncesc din greu, sunt punctuali şi nu râd niciodată.

Acestea sunt cele mai acute stereotipuri, pe care germanii le au în minte atunci când se gândesc la brazilieni şi invers. Realitatea este, desigur, foarte diferită.  Zé do Rock îşi propune să investigheze prejudecăţile reciproce în ambele ţări. Interviurile cu brazilieni şi germani sunt completate de imagini din viaţa de zi cu zi şi de mici experimente, ca de exemplu, cât timp poate rămâne o poşetă nesupravegheată într-un bar până să şi-o însuşească cineva?

Un joc cu prejudecăţile, comic şi inteligent.

Vă aşteptăm cu drag!

Intrarea este liberă.

Ioana Dancu,
referent cultural,
Centrul Cultural German Sibiu

Organizatori: Centrul Cultural German Sibiu, Lectoratul DAAD din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu
Parteneri: Evangelische Akademie Siebenbürgen, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu
Parteneri media: Allgemeine Deutsche Zeitung, Şapte Seri, Hermannstädter Zeitung