Barack Obama, preşedintele SUA, a anunţat că un grup mic de americani l-au ucis pe Osama Bin Ladin duminică, în Pakistan, după un schimb de focuri şi i-au luat rămăşiţele. Potrivit Associated Press, Obama a conchis: „S-a făcut dreptate!” El a spus că a ordonat acţiunea – în care a murit şi unul dintre fii lui Bin Ladin, însă numele nu a fost făcut public – în urma unor informaţii ale serviciilor secrete potrivit cărora Bin Laden se ascundea într-un complex care avea două rânduri de porţi de securitate, ziduri înalte de circa 6 m, cu sârmă ghimpată, fără Internet şi fără telefon, situat la periferia Islamabadului.

La rândul său, fostul preşedinte George Bush a declarat: „Lupta împotriva terorismului continuă, dar în această noapte America a transmis un mesaj clar: Nu contează cât durează, justiţia va fi dreptatea va fi făcută”.

Anunţul a fost salutat în faţa Casei Albe de mii de americani.

Florin Silea

Actualizare

Pe măsură ce vestea bună s-a împrăştiat, mii de oameni se adunau la locul pe care a fost World Trade Center pentru „a sărbători” uciderea lui Bin Laden, după cum a spus printre lacrimi, la CNN, o femeie care a asistat la atentatele teroriste din zona respectivă în 11 septembrie 2001.