lance-armstrong-turul-californiei Dacă şi voi vă simţiţi frustraţi ca mine că Eurosport taie din timpul alocat Turului Californiei, nu mai e cazul. Puteţi urmări competiţia ciclistă gratis în Internet, chiar în siteul oficial.

A doua etapă (prima, de fapt, deoarece AMGEN Tour of California a anulat startul de duminică din cauza ninsorii) a fost transmisă în condiţii video comparabile cu imaginea TV, doar sunetul având fluctuaţii. La premiere au apărut şi ceva poticneli video.

Însă pe lângă transmisia video, care poate fi urmărită la adresa tracker.amgentourofcalifornia.com (captură de ecran cu Lance Armstrong în partea centrală a imaginii), siteul www.amgentourofcalifornia.com oferă multe alte informaţii, comentarii, statisticii, chiar şi o cameră de chat. Cred că şi voi veţi fi impresionaţi de acest site.

Dar să lăsăm latura tehnică şi să revenim la cea sportivă. După evadări mai lungi sau mai scurte, etapa s-a încheiat la sprint masiv, câştigător ieşind britanicul Ben Swift (Sky Procycling – SKY), care l-a întrecut cu 4” pe slovacul Peter Sagan (Liquigas-Cannondale – LIQ) şi cu 6” pe australianul Matthew Harley Goss (HTC-Haighroad – THR).

La echipe sunt 9 formaţii înregistrate cu acelaşi timp, plutonul fiind deschis de SKY, dintre marile echipe lipsind echipa fratelui Andy Schleck, Leopard-trek (LEO), locul 15, la 26” întârziere, şi Rabobank Cycling Team (RAB), pe locul 12 – 14,  care are întârziere de 15”.

Dintre vedete, americanul Levi Leipheimer (Team Radioshack – RSH) este pe 24, într-un grup de 43 de rutieri cu întârziere de 10”, iar Andy Schleck este abia pe 78, şi el într-un grup de circa 40 de ciclişti cu întârziere de 25”.

Florin Silea