osssy-pfeiffer-anca-graterol-dete-kuhlmannNu mici mi-au fost surpriza și bucuria când, zilele trecute, m-am trezit cu un e-mail de la Anca Graterol. Aceasta deoarece cu câteva luni în urmă îmi ajunseseră la urechi niște zvonuri că ar avea Alzheimer, că e gata cu cariera muzicală. Am aflat că și ei îi ajunseseră la urechi aceste zvonuri, însă mi-a zis că nu-i nimic adevărat și nici nu știe de ce au fost lansate de către o fostă prietenă, cu care a și rupt relațiile între timp.

Ei, dar să revenim la muzică.

În prima săptămână a acestei luni, în 6 iunie, Anca a lansat un CD cu piesa Kreuz des Nordens (Răscrucea Nordului, după cum a tradus titlul), care este un imn pentru orașul în care locuiește de foarte mulți ani, Hanovra. kreuz-des-nordens

Dacă la instrumente a cântat singură („în afară de tobe, pe care le-am programat tot eu. Le-aș fi cântat, dar pierdeam mult timp cu microfoane, soundcheck etc….”), la voce a făcut echipă cu Dete Kuhlmann (în dreapta), care a scris și versurile cântecului, și cu prietenul ei, Osssy Pfeiffer (în stânga). Discul – care mai conține două variante ale cântecului, una instrumentală și una instrumentală pentru karaoke – a fost înregistrat în studioul ei, de la domiciliu, Frida Park, a fost produs de Paul Production GMBH, iar grafica a fost făcută de Joy Lohmann.

Am avut ocazia să ascult piesa și mă așteptam la ceva metalist, însă este un cântec pop-rock melodios.

În rest, Anca e ocupată cu cântatul în trupa lui Osssy, care se numește… Osssy, cu care urmează să plece în turneu, face un repertoriu nou cu trupa ei, Catena (spre deosebire de cea din țară, cea din Germania este cu băieți), în timp ce activitatea cu cealalltă trupă a ei, de fete, Rosy Vista, stagnează fiindcă solista a avut complicații după o operație. Iar în timpul liber imprimă pe alții în studioul ei, la pupitru fiind când ea, când Osssy. Acum, când va înregistra o formație de muzică medievală, Nachtwind, este rândul lui Osssy să fie de serviciu.

Florin Silea