paul-deneveDin 2 iulie Apple are un nou vicepreședinte, pe belgianul Paul Deneve (52 de ani), fostul președinte executiv de la Yves Saint Laurent. Unii analiști economici de peste Ocean speculează că Apple se va transforma în marcă de lux, în timp ce alții susțin, bazându-se pe prețurile companiei, că deja este și că tocmai de aceea a fost (re)adus (el a mai fost la Apple în perioada 1990 – 1997, unde a avut diverse poziții în vânzări și marketing pentru piața europeană). Deneve este specialist în dezvoltarea mărcilor de lux, el având în trecut funcții de decizie la Courregges, Nina Ricci și Lanvin, plus că este membru în comitetele directoare ale unor organizații legate de produsele de lux.

Poate nici nu ar trebui să ne mirăm că la YSL a reușit să crească atât vânzările, cât și profitul dacă ținem cont că după ce a absolvit Solvay Business School a luat MBA la Universitatea din Chicago și pe urmă MSc în management la Stanford.

La Apple nu se știe exact care este rolul lui fiindcă firma s-a mărginit să anunțe doar că va participa la „proiecte speciale” și-i va raporta direct președintelui Tim Cook. Dar, cum scriam, unii analiști economici cred că a fost adus pentru a dezvolta Apple ca marcă de lux.

Florin Silea