Desfășurat pe 27 și 28 iulie în Complexul Romexpo din București, Rock the City 2013 este cel mai tare festival de rock din acest an, în România. În cele două zile de festival scena va găzdui trupe de mare calibru internațional precum Heaven Shall Burn, Trivium, Enslaved, Bullet For My Valentine și Rammstein.

Programul final al festivalului se prezintă astfel:

Sâmbătă, 27 iulie:

15:00 – Deschiderea porților

17:00 – 17:30 Goodbye To Gravity

17:45 – 18:30 Boon

18:50 – 19:50 Rezident EX

20:10 – 21:10 Enslaved

21:30 – 22:45 Heaven Shall Burn

Duminică, 28 iulie:

14:00 – Deschiderea porților

15:40 – 16:30 Psychogod

16:50 – 17:40 White Walls

18:10 – 19:00 Trivium

19:30 – 20:30 Bullet For My Valentine

21:15 – 22:50 Rammstein

În ambele seri, concertele se încheie înainte de ora 23:00.

Recomandări generale

Publicul român are experienţa concertelor mari şi înţelege că există un set de reguli internaţionale, a căror aplicare ajută la garantarea siguranţei şi confortului tuturor participanţilor.

Printre acestea se numără lista obiectelor interzise, pe care organizatorii roagă publicul să NU le aducă la festival: sticle, bidoane de plastic, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, sprayuri, parfumuri, umbrele, scaune, arme, lanţuri, obiecte periculoase, băuturi, mâncare, bagaje sau genți voluminoase, aparate foto profesionale sau semiprofesionale (cu obiectiv detaşabil), aparate de înregistrare audio-video.

Accesul în spațiul festivalului va fi permis pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului, spectatorii fiind rugaţi să aibă asupra lor şi un act de identitate valid.

Pentru confortul participanţilor la festival şi bunul mers al evenimentului, organizatorii recomandă publicului să vină din timp la spectacol pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare.

Punctul de acces în zona de concert este situat la intrarea în complexul Romexpo dinspre Piața Presei Libere.

Datorită zgomotului foarte puternic produs în cadrul evenimentelor de acest tip, organizatorii nu recomandă prezența la festival a copiilor sub 12 ani. Din același motiv, prezența copiilor sub 7 ani este strict interzisă. Organizatorii avertizează participanții că spectacolele includ puternice efecte de lumină, care ar putea dăuna copiilor sau persoanelor epileptice. În situația în care părintele alege să vină însoţit de copil, accesul acestuia se va putea face doar pe baza unui bilet valid, fără gratuitate sau reducere la achiziţionarea acestuia.

Este strict interzisă vânzarea sau cumpărărea invitaţiilor şi vânzarea sau cumpărarea biletelor la suprapreţ. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a interzice intrarea la festival persoanelor care vor fi depistate că desfaşoară astfel de activităţi şi de a confisca invitaţiile și biletele aflate în posesia acestora. De asemenea, organizatorii roagă publicul să se adreseze echipei de securitate sau reprezentanţilor organizatorilor în cazul în care sesizează nereguli. Se recomandă cu fermitate achiziţionarea biletelor doar din punctele autorizate.

Biletele pentru Rock the City se găsesc la vânzare prin reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi la eventim.ro.

Rock the City 2013 este organizat de Marcel Avram și East European Events, în colaborare cu D&D East Entertainment.

Sonia Lodi,
Managing Partner, Gala MGMT & PR