simon-gerrans-peter-sagan-01-07-2013Încă o înfrângere pentru Peter Sagan (dreapta), slovacul venind la un sfert de roată de câștigătorul etapei Ajaccio – Calvi, australianul Simon Gerrans (stânga), de la Orica-GreenEdge, în urma unui sprint purtat pe ultimii metri între cei doi. Aceasta este prima victorie în Marea Buclă pentru echipa australiană și prima victorie a unui australian dintr-o echipă australiană în Tur. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de José Joaquin Rojas, ibericul de la echipa spaniolă Movistar.

Victoria l-a surprins chiar și pe câștigător, acesta spunând: „I guess I surprised quite a few people a little bit today, including myself. I knew there weren’t too many sprinters left in the front group. Peter Sagan is a guy who can often climb with the best climbers and sprint with the best sprinter so I’m really thrilled to be able to beat such a classy rider in a sprint finish like I did today.

This is a stage that I’ve been targeting for quite some time. We were down here in Corsica last weekend doing a recon and scouting the finishes and it all paid off today.”

Surpriza este doar pe jumătate – Sagan fiind considerat favorit – deoarece, potrivit unuia dintre cei 3 comentatori români ai Eurosport (Emanuel Terzian, Andrei Comșa și Alex Hovco), Gerrans l-a mai bătut la sprint pe Sagan când erau juniori.

Totuși, Sagan s-a ales cu Tricoul Verde după această a treia etapă.

Schimbări la top nu s-au produs, Bakelants și RadioShack Leopard rămânând lideri. Pentru echipa lui Andy Schleck a mai venit o veste bună, Fabian Cancellara anunțând că va rămâne în următorii 3 ani la Trek, cum se va numi echipa, iar după aceea va continua colaborarea cu firma americană producătoare de biciclete.

Noutatea zilei a fost faptul că de data aceasta n-am mai avut evenimente deosebite, nici penibile, nici periculoase. Căzăturile nu se pun, deoarece în ciclism este eveniment dacă nu cade nimeni. Iar căzături de anvergură n-au fost.

Florin Silea