După cum ați observat, silpres.info este un site „păgân” (cum îi considera bună-mea pe atei) până la ultimul bit de informație. Totuși, când sunt acțiuni cu implicații sociale ale unor organizații religioase, le reflectăm. Așa este cazul și acum.

Nu știm dacă ideea unui pelerinaj pe bicicletă a venit de la celebrul personaj de serial Don Matteo, dar trebuie să recunoaștem că pentru România este neobișnuită. Felicitările sunt, însă, în primul rând pentru că are efecte benefice pentru sănătatea fizică și psihică a pelerinilor. [silpres.info]

Așadar, iată ce am primit de la Vasilica Onofrei, consilier de relații publice:

«În continuarea activităţilor recreative organizate pentru tinerii interesaţi, Parohia Toma Cozma, din Iaşi, lansează invitaţia doritorilor de călătorie cu bicicleta să participe duminică, 4 august a.c., la un pelerinaj pe bicicletă ce va fi iniţiat din curtea bisericii Toma Cozma, la ora 13:00, către mănăstirea Vlădiceni din Iaşi.

Ca şi în cazul acţiunilor anterioare, prin sprijinul Bioma Agro Ecology Co vor fi puse gratuit biciclete la dispoziţia tinerilor care vor dori să participe.

În timpul itinerariului se vor face popasuri în cadrul natural oferit de frumoasele regiuni din jurul cetăţii Iaşului.

Biserica Toma Cozma este deschisă pentru colaborări ziditoare şi pentru propuneri novatoare, lansând invitaţie către toţi cei interesaţi.

Confirmările de participare şi rezervările bicicletelor se fac la numerele de telefon: 0741 706 602 (Orange), 0761 621 994 (Cosmote).

Pelerinajul se va încheia cu participarea la slujba Acatistului special, întru cinstirea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Prodromița”».