simion-cretu-semnare-fonduri-europene-adr-centruLa sediul din Alba Iulia al Agenției pentru dezvoltare regională Centru au fost semnate săptămâna trecută 50 de contracte de finanțare în cadrul Axei prioritare 1 din cadrul Programului operațional sectorial Ceșterea competitivității economice (POS CCE).

Contractele însumează aproape 80 de milioane de lei, bani care vor fi investiți de firme în dezvoltare, 40 de milioane de lei fiind fonduri nerambursabile.

Firmele din regiunea Centru au depus 313 proiecte, dintre care 133 de cereri de finanțare sunt în evaluare la celelalte ADR. La rândul ei, ADR Centru a finalizat evaluarea a 201 cereri de finanțare transmise de către Autoritatea de Management a POS CCE, 171 dintre ele fiind admise din punct de vedere tehnico-economic. Evaluările au fost făcute de către experți independenți aflați sub contract cu Ministerul Fondurilor Europene.

Măsură verificărilor încrucișate (cererile de finanțare dintr-o regiune sunt verificate de agenția de dezvoltare din altă regiune) a fost luată pentru a nu exista suspiciuni de corupție.

„Pentru ca accesul firmelor românești la capital să nu rămână limitat și pentru ca sectorul IMM să poată depăși efectele crizei, este nevoie de infuzii serioase de fonduri în infrastructura de producție și tehnologie. Firmele noastre pot concura pe piață doar dacă se pot adapta rapid, prin inovare, la nevoile acesteia. Dezvoltarea IMM, prin achiziția de noi echipamente și tehnologii, prin diversificarea gamei de produse și creșterea calității acestora, stimulează competitivitatea firmelor și accelerează schimburile comerciale.

Axa prioritară 1 a POS CCE, în cadrul căreia ADR Centru are rolul de organism Intermediar la nivel regional, concentrează eforturile de sprijinire a sectorului productiv al întreprinderilor mici și mijlocii.

Ne implicăm activ în revigorarea mediului de afaceri și generarea întreprinderi inovative, care să creeze locuri de muncă în beneficiul cetățenilor. De aceea, după semnarea contractelor de finanțare vom sprijin permanent beneficiarii de fonduri să-și realizeze cât mai repede și mai bine proiectele. Astfel, Agenția rămâne fidelă misiunii sale de a susține procesul de dezvoltare economică a regiunii Centru, în beneficiul tuturor locuitorilor săi”, a spus Simion Crețu (în foto), director general al ADR Centru, în cadrul reuniunii de semnare a contractelor de finanțare prin programul destinat dezvoltării competitivității economice.

Alte informații despre POS CCE găsiți în steul amposcce.minind.ro.

Detalii despre activitatea ADR Centru, în calitate de OI pentru POS CCE, puteți afla din secțiunea POS CCE a siteului www.adrcentru.ro  și de la Nicolae Mărginean, șeful Serviciului de relații publice al ADR Centru, care poate fi contactat la tel. 0258-818616, int 123 și e-mail: nicolae.marginean@adrcentru.ro.

Florin Silea

sursă foto: ADR Centru