Trupa Celelalte Cuvinte a lansat în cadrul matinalului de la Rock FM trei variante acustice în avanpremiera concertelor „Trup şi suflet” din lunile septembrie şi octombrie, de la Oradea, respectiv Bucureşti, ne-a informat Sonia Lodi, cea care se ocupă în cadrul firmei Gala MGMT&PR de impresarierea formației.

Cele 3 cântece reorchestrate sunt: Scrisori iubite, Cina dragonului și Stem.

Este pentru prima oară când, în cei 31 de ani de carieră, trupa Celelalte Cuvinte înregistrează piese în varianta acustică”, este citat Călin Pop, solistul trupei.

Cele 3 piese pot fi ascultate online la www.rockfm.ro, facebook.com/celelaltecuvinte și la www.youtube.com/celcuv.

După ce le-am ascultat, îi dau dreptate lui Călin Pop, care mi-a zis că doar Scrisori iubite seamănă cu varianta originală. Cina dragonului aduce, dar personal prefer varianta originală, care era coioasă. Însă surpriza plăcută a constituit-o varianta jazz-rock a piesei Stem, care, dacă nu mă înșel, marchează debutul formației în acest gen muzical. Și pot susține, fără să mă înșel, că este unul reușit, confirmând ceea ce scrie în comunicatul de presă primit de la Lodi:

„Concertele acustice „Trup şi suflet” prezintă Celelalte Cuvinte într-o manieră aparte. Folosirea instrumentelor clasice, sunetul chitarelor acustice, al tobelor și al altor instrumente de percuție este întregit de cel al pianului și de vocea solistului Călin Pop. Ineditul abordării se face simțit nu doar în plan muzical. În note de sobrietate și eleganță, conceptul întregului spectacol este unul nou.

Trupa invită fanii și iubitorii muzicii rock la două evenimente speciale: Celelalte Cuvinte – „Trup și Suflet” – un spectacol dedicat măreției muzicii.

Concertul de la Oradea va fi ținut la Filarmonica de stat, în 28 septembrie, iar cel de la București la Cinema Patria, în 18 octombrie. Ambele concerte încep la ora 20:00.

Pentru cel de la București biletele pot fi cumpărate și online, la www.eventim.ro.

Florin Silea