centrul-de-informare-europe-direct-regiunea-centru-siglaÎncepând cu acest an, în cadrul Agenţiei pentru dezvoltare regională Centru funcţionează un centru regional de informare privind activitățile Uniunii Europene, strategiile și programele sale. Echipa Centrului vă invită să participaţi la evenimentele și concursurile organizate pe tot parcursul anului în cele șase județe ale regiunii Centru.

Prin siteul Centrului Europe Direct regiunea Centru puteți afla care sunt drepturile și responsabilitățile pe care le avem în calitate de cetățeni ai UE, puteți accesa biblioteca cu publicații ale Uniunii Europene, puteți adresa întrebări despre Uniune, despre programele și activitățile UE, despre drepturile cetățenilor sau puteţi face propuneri de îmbunătățire a acestora, în mod direct, telefonic sau online.

Timp de 5 ani, experții Centrului de informare Europe Direct regiunea Centru vor contribui la informarea cetățenilor din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu în ceea ce priveşte drepturile, legislaţia europeană, programele de finanţare și activităţile instituţiilor europene.

Dacă aveți întrebări puteți contacta echipa Centrului la tel 0358 403 121, puteți transmite e-mail la europedirect@adrcentru.ro sau puteți să le adresați direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12, de luni până vineri, între orele 8:00 – 16:00.

În siteul www.europedirect-adrcentru.ro găsiţi Catalogul surselor de finanţare – un document electronic actualizat lunar ce conţine informaţii sintetice privind programele de finanţare active. De asemenea, găsiţi datele de contact ale reţelelor de informare şi consiliere ale Uniunii Europene.

Dacă vă aflaţi în căutarea unui loc de muncă în Uniunea Europeană, accesaţi pagina de Internet EURES http://eures.anofm.ro/, unde sunt publicate locurile de muncă disponibile în alte state membre, sau contactaţi consilierii EURES la datele de contact disponibile la adresa: http://europedirect-adrcentru.ro/index.php/piata-muncii.

Participaţi la concursurile organizate prin contul Facebook Europe Direct regiunea Centru şi aflaţi ultimele noutăţi din UE şi din regiunea Centru. Premii consistente îi aşteaptă pe cei care îşi exprimă opinia cu privire la subiectele promovate.

Echipa Centrului vă aşteaptă să daţi curs invitaţiei de a participa la două evenimente majore ce vor avea loc în perioada următoare. În luna octombrie a acestui an, cei interesaţi sunt invitaţi să ia parte la seminarul de informare dedicat producătorilor agricoli şi comunităţilor rurale din regiunea Centru, seminar referitor la noua politică agricolă comună şi instrumentele ce pot fi folosite pentru a creşte atractivitatea mediului rural.

De asemenea, la începutul lunii decembrie sunteţi invitaţi să luaţi parte la o dezbatere publică referitoare la cunoaşterea şi respectarea drepturile de care beneficiaţi în calitate de cetăţeni europeni”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Centrul de informare Europe Direct reprezintă un punct de contact local pentru instituţiile europene, deci nu ezitaţi să contactaţi experţii Centrului. În prezent, în UE sunt 500 de astfel de centre, pentru cele circa 500 de milioane de cetățeni ai Uniunii. Reţeaua centrelor Europe Direct din România este formata din 31 de centre şi este coordonată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

sursa: ADR Centru