Nu este vorba despre Formula 1, ci despre echipa de ciclism pe care o face alături de cei din anturajul lui economic, după ce a picat preluarea echipei falimentare Euscaltel-Euskadi.

Velonews a scris că managerul său, Luis Garcia Abad, a declarat pentru La Gazzetta dello Sport: „Fernando has said that he wants to bring the best of Formula One to cycling, and vice versa. This means technology, investment, commercialization, marketing, and using new tools such as telemetry, and the formation of a medical center, all with the intention of avoiding the troubles of doping.”

Deocamdată este sigur că au fost semnate contracte cu doi sponsori care: „They are not sponsors currently involved in cycling. We are drawn toward businesses interested in innovation and with an ecological vision. We already have two deals signed.”, după cum a spus Abad. El a refuzat să precizeze dacă au fost semnate și contracte cu cicliști, motivând că este prea devreme să se discute despre așa ceva, însă a precizat că echipa, care se dorește a fi una de elită, va fi anunțată în cadrul unei conferințe de presă care va fi ținută în prima zi de pauză a Turului Franței din 2012.

Florin Silea