marc-marquez-jorge-lorenzo-ciocnire-pillip-islandMarc Márquez Alenta a fost descalificat duminică, 20 octombrie 2013, la Marele Premiul al Australiei Tissot desfășurat în Australia, pe circuitul Phillip Island (poreclit Casey Island ca urmare a celor 6 victorii consecutive obținute la clasa MotoGP de către australianul Casey Stoner), deoarece nu a respectat numărul de ture maxim după care trebuia să schimbe motocicleta.

Măsurile schimbării motocicletei după maxim 10 ture și reducerii de la 27 de ture la 19 au fost luate ca urmare a faptului că noul asfalt este mai abraziv și furnizorul de cauciucuri Bridgestone nu putea garanta siguranța decât în aceste condiții.

De parcă nu ar fi fost destul, la revenirea pe circuit Márquez i-a tăiat calea lui Jorge Lorenzo, care se afla pe circuit, cei doi ciocnindu-se (în foto, Lorenzo – la interior) suficient de tare cât o apărătoare de la mănușa unuia dintre ei să sară pe asfalt. Cum incidentul s-a produs imediat după ieșirea lui Márquez de la boxe, probabil că va fi judecat și se va lăsa cu sancțiune pentru imprudentul Marc. [S.F.D.]

sursă foto: captură de ecran