simona-halep-campioana-campioanelor-sofia-2013După cum ziceau calculele… tabletei, constănțeana Simona Halep a învins-o pe australiana Samantha Stosur în finala Turneului Campioanelor de la Sofia, fiind încurajată de familie și câteva zeci de români, între care și Ilie Năstase, revenit după 51 de ani la Sofia! Da, aveți dreptate, Oceanul Atlantic nu trece pe lângă Australia, dar pe lângă Tampa, unde Sam are flotant, da.

Poate Simona ar fi învins cu 2-0 dacă nu venea cu cipilică antrenorul Andrei Marcu. Sau să fi fost de vină bandajul de la piciorul stâng al Simonei, pe care ulterior și l-a dat jos? Important este că după un 2-6 în primul set și-a revenit și le-a câștigat pe următoarele cu 6-2 6-2, beneficiind și de câteva „cadouri” făcute de Stosur.

Deși sunt de acord cu comentatorii canalului Sport 1, că Halep mai trebuie să lucreze la serviciu (și la voleu, adaug eu, mai ales că acum nu găsești un jucător sau jucătoare care să stăpânească această lovitură – dacă nu mă credeți pe mine, citiți interviul Virginiei Ruzici – mă rog, ea crede că Federer și Dimitrov știu ce-i un voleu), totuși, pe total a avut mai multe servicii reușite decât Stosur și a greșit mai puțin.

După meci, cele două au declarat:

Simona Halep: „I really wanted to win this tournament, so I’m just happy! It has been a great tournament for me. And well done to you Sam, you played well all week.

I want to thank everyone who came to support me this week, they helped me a lot. I also want to thank my team, my friends and my family, and of course Ilie Nastase who came to support me!

I want to enjoy this moment and then take some holidays, and just relax. Hopefully I can play next year like I played this year and do well in Australia.”

No, și eu, care credeam că anul viitor vrea s-o bată pe Serena… Dar poate o conving Marcu și Virginia Ruzici (managera Simonei) că trebuie să joace mai bine ca s-o bată pe lidera tenisului feminin.

Apropo de Ruzici, siteul WTA i-a luat un interviu în ciclul 40 Love Icons (anul acesta Women Tennis Association face 40 de ani) pe care-l puteți citi aici.

Samantha Stosur: „Congrats to Simona on playing a great final. She’s a very good player – she got me a couple weeks ago in Moscow, and again it was very hard today – but I’m happy with the week I had. Now I’ll take a break and then think about next season in a few weeks when I start training again.”

Și lui Năstase i s-a luat o declarație (pe teren, nu la poliție): „This is my first time here after 51 years – I was 16 the last time I came here! To finish the year with a win like this is great for Simona. It will give her confidence going into the new year, which begins pretty soon in Australia. Congratulations to her.”

După meci a mai felicitat-o cineva, dar prin intermediul telefonului lui Năstase, care i l-a pasat Simonei.

Se pare că Stosur nu a fost chiar atât de supărată după înfrângere încât să șteargă din contul Facebook poza cu Simona (pe care am publicat-o în articolul precedent, preluată din contul Facebook al Simonei), iar în siteul australienei era și o cronică a meciului: „Simona stops Sam at Sofia season-ender”. Nu știu însă cine a scris-o fiindcă nu este nici o semnătură sau alt indiciu.

Florin Silea

sursă foto: WTA/ Getty Images