simona-halep-australian-open-2014-2Nu știu ce s-a întâmplat în primul set al meciului dintre Simona Halep (cap de serie 11 și locul 11 WTA) și americana Varvara Lepchenko (locul 50 mondial), dar până să se termine filmul Comando era deja 3 – 0 pentru outsideră! Iar în final a câștigat și setul cu 6-4, după ce Halep a revenit de la 1 – 5. Însă de-aici încolo „s-a terminat lucrarea” (ca să-l citez pe Marcel Breazu, basistul de la Celelalte Cuvinte), Simona – care se pare că a făcut o bună pregătire fizică la munte în această iarnă, venind cu brațe mai tonifiate și, parcă, niște kilograme în minus – dovedind că nu degeaba e cap de serie 11: 6–0, 6–1, timp în care americana a avut nevoie și de două pauze medicale de câteva minute (pe lângă cea regulamentară, de 10 minute, după două seturi) ca să primească îngrijiri din cauza caniculei.

Aceasta a fost prima întâlnire dintre cele două jucătoare.

În turul 3 Halep ar trebui să n-aibă probleme cu kazaha Zarina Diyas (locul 152 WTA), chiar dacă aceasta a eliminat-o cu 6-4 6-0 pe neozeelandeza Marina Erakovic. În plus, Halep are șansa să le răzbune pe Sorana Cîrstea (victima Marinei) și pe Andreea Mitu (locul 178 WTA), eliminată în calificări de către kazahă cu 5-7 6-3 6-0.

Tot din cauza caniculei (peste 40º C), meciurile aflate pe urmă în desfășurare au fost întrerupte, inclusiv cel „soricid” dintre Monica Niculescu (locul 51 WTA la dublu) cu Irina Begu (locul 71) și Sorana Cîrstea (locul 343). Evident că și Monica are parteneră, pe ceha Klara Zakopalova (locul 54). Primul set a fost câștigat cu 6-3 de către favoritele acestei întâlniri (judecând atât după locurile mondilae ocupate la dublu, cât și la simplu), Monica și Klara.

Florin Silea

sursă foto: Getty Imges/Michael Dodges/siteul Australian Open