ingerul-a-cazut-riffVeste bună la început de an dintr-o localitate din zona Jinei, numită Sibiu. În urmă cu ceva timp vă informam (știrea o puteți citi aici) despre un „spectacolul extraordinar de sunet și lumină” – cum se scria pe afișele concertelor rock înainte de Revoluție – oferit de formația sibiană Riff iubitorilor de muzică bună, spectacol realizat în colaborare cu Teatrul de balet Sibiu și cu ajutorul mai multor muzicieni.

Deși spectacolul se numește „Cenușa timpului”, nu s-a ales cenușa de el, în primul trimestru al anului urmând să fie prezentat în câteva orașe din Ardeal și în București (joi, 23 ian., Sibiu – Casa de cultură a sindicatelor, luni, 27 ian., București – Palatul Național al Copiilor, luni, 17 feb., Cluj-Napoca – Casa de cultură a studenților, joi, 06 mar., Brașov – Sala Reduta, luni, 24 mar., Tg.-Mureș – Teatrul Național, joi, 10 april., Deva – Casa de cultură), după cum am aflat de la liderul formației, Florin Grigoraș. Cei care-și vor roade unghiile de ciudă că nu pot fi la nici unul dintre spectacole ar face bine să ia o pauză ca să meargă la adresa de aici, unde pot vedea și asculta piesa „Îngerul a căzut”. Fanii formației vor fi uimiți să constate că „vioara I” este o Grigoraș, nu un Grigoraș. Adică nu șeful, Florin, ci Mihaela, soția lui, serafica piesă fiind în bună măsură dusă de vocea și orga ei. Rezultatul este că îngerul nu cade în jos, ca orice înger cu frica dumnezeului fizicii, Newton, și-a draconicei lui Legi a gravitației, ci… la ceruri! Deși în zilele noastre nu se mai fac minuni, acest cântec este minunat!

Iar aici puteți vedea un mixaj din premiera spectacolului, ținută la Sibiu în 9 octombrie 2013. Mai multe informații despre acest eveniment cultural puteți afla din pagina dedicată: https://www.facebook.com/riffcenusatimpului.

Acum puteți continua să vă roadeți unghiile! Eu, din păcate, n-am vreme. Nici de mers la spectacol, nici de ros unghii.

Florin Silea

sursă foto: captură din videoclip

.