sania-mirza-horia-tecau-australian-open-2014-semifinaleNu știu ce s-a întâmplat în primul set al partidei dintre Jarmila Gajdosova – Matthew Ebden și Sania Mîrza – Horia Tecău fiindcă m-am uitat la victoria lui Andre Greipel în etapa a 4-a a Santos Tour Down Under – Turul Australiei, însă m-am frecat la ochi când am văzut că australienii au câștigat primul set cu 6-2, în 28 de minute. Mi-a mai venit inima la loc văzând că-n al doilea set conduceau ai noștri, ca să zic așa, cu 2-1. După care s-a făcut 4-1, iar când am venit de la țigară era 5-2, australienii și-au fructificat serviciul și au ajuns la 5-3, însă Horia, cu mingi noi, a servit foarte bine și a încheiat setul la 6-3, după 32 de minute de la startul lui.

Înainte de tie-breakul decisiv a fost o pauză mai lungă din cauza închiderii acoperișului Arenei Rod Laver (stadionul principal al turneului), care s-a dovedit favorabilă alor noștri, ei câștigând cu 10-2 în 13 minute.

Din cât am văzut eu, Tecău a fost motorul cuplului indiano-român, Sania greșind ceva mai mult. Noroc că nu i-a prea intrat primul serviciu Jarmilei (din momentul în care am văzut eu), că are serviciu tare, plasat și dificil de returnat. Per total, însă, ai noștri au avut 7 ași (serviciul lui Tecău funcționând bine), iar australienii doar 3 și-o dublă greșeală. Și la greșeli neforțate au stat mai bine Mîrza – Tecău, cu 10, adversarii făcând 16.

Din păcate meciul n-a putut fi urmărit decât în Internet și numai prin platforma cu plată Eurosportplayer.

sania-mirza-horia-tecau-australian-open-2014-semifinale-interviuCe se va întâmpla în finală? Dacă e să ne luăm după ce-a declarat Sania, ideea e să câștige turneul. Deocamdată nu pot să-mi dau cu părerea fiindcă numai ce-a început cealaltă semifinală.

Acum vă las, că începe finala la dublu feminin, care se anunță foarte tare, fiind între favoritele Sara Errani – Roberta Vinci și capii de serie 3 Ekaterina Makarova – Elena Vesnina. Nu am văzut nici unul dintre cele două dubluri jucând la acest turneu, dar parcă aș merge pe rusoaice.

Florin Silea

sursă foto: captură de ecran