dolce2-lipsa-tenis-internet-miami-2014În toiul partidei dintre Elena Vesnina și Agnieska Radwanska transmisia în Internet a meciului a fost oprită fără nici o avertizare și nici o explicație din partea Dolce. Singurul mesaj care a apărut zicea că transmisia va fi reluată peste vreo 3 ore (în captura de ecran mai erau 1:15:00 de ecran negru). Pe celelalte canale de sport Dolce emisiunile erau cele programate.

Am verificat și la Digi sport. Acolo văd că merge în continuare transmisia live în Internet, pe Digi sport 2, chiar dacă are comentariu în engleză (scrie „comentariu original”, dar nu se precizează sursa. Sigur nu este de la Sky sports 3).

Și dacă tot suntem la Miami, să vă spun, în caz că n-ați aflat până acum, că doar Sorana mai e în turneu, la dublu. Monica Niculescu (locul 40 la dublu) și jucătoare cehă Klara Zakopalova (35) au fost eliminate în turul 2 de către mai bine clasatele Alla Kudriavtseva (Rusia, 22) și Anastasia Rodionova, „aborigenă” australiană din Rusia (21), cu 6-3 7-5 după circa 1:23 ore. La prima vedere pe statistică, primul serviciu a fost slab la învinse. Nu știu dacă la ambele, sau numai la un dintre ele, deoarece meciul n-a fost televizat.

Nici cu Horia Tecău (26, neclasat la simplu) soarta n-a fost mai bună de această dată, el și olandezul Jean-Julien Rojer (18 la dublu, 1162 la simplu) fiind eliminați chiar din primul tur, dar greu, judecând după scor, de francezii Julien Benneteau (27 la dublu, 52 la simplu) și Edouard Roger-Vasselin (17 la dublu, 43 la simplu) – ambii sunt însă cotați și la simplu – cu 6-3 3-6 11-13 după 1:26 ore. Și aici, primul serviciu a fost jalnic.

Cum Simona Halep a terminat turneul înante de a-l începe, din cauza unei operații la o unghie, singura care mai ține stindardul este Sorana Cîrstea. Ea (327 la dublu) și rusoaica Anastasia Pavliucenkova (26), acceptate cu invitație din partea organizatorilor, vor da piept (am scris piept, nu țâță, da?!) cu… Martina Hingis (173) și Sabine Lisicki (64). Rămâne de văzut dacă vor și juca fiindcă Lisicki a pierdut la simplu prin abandon înainte de începerea meciului cu Kirsten Flipkens.

În primul tur Sorana și Anastasia le-au eliminat pe poloneza Alicja Rosolska (46) și spaniola Silvia Soler-Espinosa (41) destul de greu: 6-2 3-6 10-5, după 1:16 ore.

Florin Silea

sursă foto: captură de ecran