alexander-kristoff-milano-san-remo-2014-castigatorEi, până la urmă, așa cum mă așteptam (n-am vrut să zic ca să nu cobesc), Eurosport încă o dată a dovedit că e un post neprofesionist. Era evident că nici de data aceasta n-o să poată transmite o cursă de ciclism printr-un canal dedicat în Eurosport Player, așa cum n-a fost în stare niciodată. Și așa a fost. Duminică, la ora 15:27, anunțul din siteul eurosport.ro privind cursa a fost schimbat. A dispărut referirea la Eurosport Player. Evident, nici o explicație și nici o scuză pentru prostirea telespectatorilor și Internauților. Dar, ghici ce! Cine a scris habar n-avea că Eurosport va transmite cursa în direct pe canalul TV principal! Ca urmare, n-a zis nimic despre transmisia în direct, nici în program n-a fost introdusă.

Acum, nu știu cât au transmis din cursă fiindcă eu, după ce-am încercat fără succes s-o văd la British Eurosport 2, am văzut-o la Sporza. Evident, n-am înțeles comentariul, dar măcar am văzut peste 80 de km de transmitere în direct (că ei au dat de la 15:30 în direct) și cu grafică în engleză, ca să priceapă tot flamandul și valonul.

Cursa – desfășurată pe o vreme mai bună decât anul trecut, în sensul că n-a fost și zăpadă, ci numai frig, ploaie și vânt – a fost câștigată, surprinzător, la sprint de către Alexander Kristoff (Katiușa; anul trecut – locul 8), urmat de Fabian Cancellara (Trek Factory Racing – al 3-lea loc 2 în această competiție, ceea ce l-a făcut pe elvețian să dea nervos din mână la trecerea liniei de sosire. Oricum, a câștigat-o în 2008 și anul trecut a venit doar pe 3.) și Ben Swift (Sky). Singurul sprinter care s-a bătut pentru victorie a fost Mark Cavendish (Omega Pharma – Quick-Step), dar în final a venit doar pe 5!

Dacă n-ați văzut cursa, următiți Eurosport și Eurosport 2 de dimineața până seara și vedeți când o dau, că eu nu mai am încredere în programul lor și, ca urmare, nu vă mai zic de la cât e trecut în program că dau înregistrarea!

Florin Silea

sursă foto: gazzetta.it/Bettini