nimfomana-afisDeși abia vineri, 20 martie, se lansează în SUA, filmul Nimfomana, scris și regizat de danezul Lars von Trier, și-a scos deja banii doar din proiecțiile din Europa, unde a încasat până acum 9 milioane. Bugetul filmului a fost de numai 5 milioane de dolari și alte 2 milioane au costat drepturile de autor pentru SUA, susține siteul The Wrap Covering Hollywood.

Magnolia Pictures, casa producătoare, a decis să lanseze filmul în SUA fără rating după ce afișul a primit recomandarea NC-17. Drept urmare, el nu va rula în marile rețele, ci în rețele mici și cinematografe independente. Oricum, producătorii au mizat de la început pe încasările din DVD și difuzarea prin canalele cu plată, nu pe cele din cinematografe.

După cum se știe, inițial partea a doua a filmului a fost interzisă în Romania, decizia fiind întoarsă după scandalul public generat, mai ales fiindcă prima parte nu fusese interzisă.

charlotte-gainsbourg-nimfomana2Pe afiș sunt câțiva actori cunoscuți, între care: Charlotte Gainsbourg (în foto), Christian Slater, Uma Thurman, Willem Dafoe.

Dacă nu l-ați văzut, puteți să vă faceți o idee dacă accesați prezentarea oficială de aici. [S.F.D.]

sursă foto:

1 – Magnolia Pictures

2 – Photo courtesy of Magnolia Pictures. Photo credit: Christian Geisnaes