Prima zi în care au jucat românii de pe tabloul principal la turneul Sony Open Tenis de la Miami s-a soldat cu 3 înfrângeri din tot atâtea posibile, atât la masculin, cât și la feminin.

Singurul român de la simplu masculin, Victor Hănescu (nr. 84 mondial), a fost eliminat de mai slab clasatul (locul 162) olandez Thiemo de Bakker cu 6-3 6-2 după 1:04 ore de joc.

Nici fetele n-au dus-o cu mult mai bine. Prima a părăsit competiția Monica Niculescu (locul 70), învinsă cu 6-3 6-4 de către cehoaica Barbora Zahlavova Strycova (locul 64) după 1:42 ore. Judecând după durată, se pare că a fost un meci disputat, însă, judecând după statistică, Monicăi nu i-a mers primul serviciu și a făcut și 4 duble greșeli. Acum scorul dintre cele două a devenit 3-2 în favoarea româncei.

Și mai dezamăgitor a fost rezultatul Alexandrei Cadanțu (locul 62), care a reușit să piardă cu 6-4 3-6 6-2 întâlnirea cu Zarina Diyas, deși kazaha e abia pe locul 105, după 2:35 ore. Și Cadanțu se pare că a avut probleme cu primul serviciu, ea făcând 8 duble greșeli (adversara – 5)! Parcă ar fi fost Șarapova în epoca de glorie… E drept că a dat și 3 ași, dar a și încasat 2.

sorana-cirstea-pupa-delfinCum nici unul dintre aceste meciuri n-a fost televizat, nu mă pot pronunța referitor la calitatea jocurilor. Să sperăm că va fi televizat meciul dintre Sorana Cîrstea și vecina bulgăroaică Svetlana Pironkova. Pironkova o conduce cu 2-1 și a avut un debut bun de sezon, iar în acest an a caftit-o pe Sorana la Sydney cu 6-4 6-1. Sorana (în foto) are de partea ei locul în clasamentul mondial (26, bulgăroaica 47) și bunadispoziție căpătată după ce s-a pupat și bălăcit cu delfinii alături de prietena ei Ana Ivanovici și de Marina Erakovic, Heather Watson și Christina McHale. Distractiva înregistrare video pusă la dispoziție de WTA o puteți vedea aici.

Update

Am uitat să menționez, dar probabil că știți deja: turneul masculin este transmis de Digi sport (de obicei pe 2), iar cel feminin de Dolce (tot, de obicei, pe 2), transmisiile începând cam pe la ora 17:00.

Cei care n-au TV de la cele două societăți pot urmări meciurile în Internet, la digisport.ro, respectiv dolcetv.ro. În primul caz trebuie să aveți abonament internet de la RCS-RDS. Merge și cu abonament de Internet mobil, dar transmisia este slabă calitativ (însă nu din cauza conexiunii de Internet). Dolce permite din această lună conectarea și din alte rețele decât Romtelecom, Cosmote și Nextgen, dar în acest caz trebuie să vă faceți abonament din siteul menționat. Evident, și cont. Contul este gratis. Chiar dacă sunteți abonat la Romtelecom, Nextgen ori Cosmote, tot trebuie să aveți cont fiindcă numai dacă intrați în cont puteți urmări transmisiile video.

Florin Silea

sursă foto: captură de ecran