rolex-australian-grand-prix-formula1No, am trăit s-o văd și pe asta: Sebastian Vettel, campionul mondial al Formulei 1, n-a reușit să se califice în primii 10 pe grila de start la Marele Premiu Australian Rolex, reconfirmând astfel rezultatele slabe din cadrul testelor desfășurate în presezon. Faptul că în timpul calificărilor a început ploaia (cei de la Skysport avertizaseră de la antrenamente că pentru calificări și cursă se așteaptă ploaie) nu poate fi o scuză, ținând cont că Daniel Ricciardo (apropo, ați auzit și voi tot felul de pronunții la numele lui. Ei bine, el îl pronunță „Deniel Ricardo”.), coechipierul său australian, era cât pe ce să plece din frunte dacă nu-l lua în ultima tură de calificări Lewis Hamilton (colegul de la Mercedes al britului, neamțul Nico Rosberg, a venit pe 3). Astfel Lewis l-a egalat la numărul de plecări din frunte pe conaționalul său Nigel Mansell, fiecare având 32.

Faptul că nici Kimi Räikkönen n-a făcut mare brânză, nu cred că-l consolează pe german, mai ales că finlandezul pleacă de pe 12, în timp ce Vettel este pe 13.

Surprinzător este locul lui Fernando Alonso, 5, deoarece în primul antrenament a fost pe 1, iar în celelalte două a venit pe 3.

Cei mai ghinioniști au fost, însă, Valteri Bottas (Williams) și Esteban Gutierrez (Sauber), penalizați cu câte 5 poziții fiindcă au schimbat cutiile de viteze. Din acest an cutia de viteze poate fi schimbată fără a fi penalizat după cel puțin 6 curse consecutive. Cei doi au fost însă nevoiți să le schimbe după ieșirile în decor în antrenamentul al 3-lea. Principalii favorizați sunt Button, Kimi și Vettel, care au urcat o poziție pe grila de start deoarece Valteri se calificase pe locul 10.

Florin Silea

sursă foto: Formula 1