victor-ponta-star-transmissionDupă ce în 2001 Daimler a deschis o capacitate de producție la Cugir, Star Transmission SRL, pentru producerea de roți dințate și alte componente pentru cutii de viteze, în 4 aprilie a pus piatra de temelie la o altă capacitate de producție, tot în Alba, dar la Sebeș. Potrivit comunicatului de presă primit de la agenția de PR GolinHarris, noua fabrică va începe să producă în 2016, va avea 500 de locuri de muncă, iar investiția este de peste 300 de milioane de euro.

Markus Schäfer, membru al Consiliului de administrație al Diviziei Mercedes-Benz Cars: „Capacitățile suplimentare pentru montaj în Sebeș completează în mod optim producția de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim. Acestea sunt și un factor de contribuție important la profitabilitatea fabricației noastre interne de lungă tradiție. Prin această investiție vom satisface cu succes cererea în continuă creștere de cutii de viteză automate.”

Victor Ponta (în foto), premierul României: „Venirea Daimler în România este o veste bună (sic! Daimler a venit la Cugir încă din 2001), care demonstrează drumul bun pe care ne aflăm. Prin construcția acestei noi unități de producție, Daimler continuă investiția în România, confirmând astfel evoluția excelentă pe care economia românească a avut-o în 2013 și trendul pozitiv pe care ne aflăm.

Măsurile pe care le-am luat, de consolidare fiscală și de stimulare a economiei, au creat un mediu investițional atractiv, iar acest lucru este demonstrat de faptul că Daimler își continuă proiectul aici.

România a avut în ultimul an o creştere importantă în industria auto europeană şi am reuşit să intrăm în top 10 al producătorilor auto de pe continent. Este un domeniu de tradiţie, pe care dorim să îl consolidăm în continuare. O astfel de investiție nu face decât să atragă după sine alte investiții, contribuind la crearea de noi locuri de muncă și la creșterea nivelului de trai al populației.”

Bernd Krottmayer, director general al Star Transmission: „Suntem încântați de a avea privilegiul să ne extindem în viitor gama de montaje în cadrul rețelei de producție integrate Powertrain a Mercedes-Benz. Fabrica noastră produce în mod flexibil și serios, aliniat la înaltele standard de calitate ale Mercedes-Benz.”

„Despre cutia de viteză automată cu nouă trepte 9G-TRONIC de la Mercedes-Benz

Prima cutie de viteză automată din lume cu nouă trepte și convertor de cuplu pentru vehiculele premium se distinge prin extraordinarul confort oferit și schimbarea de viteze aproape imperceptibilă. Mercedes-Benz E 350 BlueTEC, disponibil în modelele Saloon și Estate, este echipat standard cu noul 9G-TRONIC, motorul V6 diesel de 185 kW (252 hp) având un consum NEDC mediu de combustibil de 5,3 litri pe 100 kilometri (Estate: 5,5 l/100 km), emisii de CO2 de 138 g/km (Estate: 144 g/km). În consecință, noile modele cu 9G-TRONIC își depășesc predecesorii atât în privința consumului, cât și a emisiilor de CO2.”

Comunicatul integral, în limba engleză, îl puteți citi în siteul Daimler, la adresa de aici, unde puteți vedea și fotografii de la evenimentul la care a participat, între alții, și ambasadorul Germaniei, Werner Hans Lauk.

Florin Silea

sursă foto: GolinHarris